Smart Kids

Smart Kids - kysymysten mestarit*

Ti 9.10.2018 klo 9:00-12:00 & klo 16:00-19:30
Tiedeka Oy, Ilvestie 19, 33500 Tampere

*Science & coding event for children. Primarily in Finnish but language can be adjusted according to participants' needs (Finnish-English). Free of charge, registration applies for some of the parts.

Miten, milloin, missä ja miksi? Tuttu ympäristö on täynnä jännittäviä yksityiskohtia, jotka herättävät fiksuissa tenavissamme tulvan kysymyksiä. Vastaukseksi ei riitä itsestäänselvyys. Mikä sitten riittää?

Smart Kids -tapahtumassa havainnoimme tieteen voimin ympäröivää maailmaamme, yhdessä. Havaintoa seuraa kysymys, kysymystä vastaus, vastausta ymmärrys. Kokeilemme fysiikan ilmiöitä käytännössä. Ohjelmoinnilla hallitsemme ympäristömme rakenteita ja laitteita. Älykäs suunnittelu on kaiken edellytys!

Tervetuloa mukaan huomaamaan ja hoksaamaan koko perheen voimin! Smart Kids -tapahtuman ohjelmasta vastaavat Happia, TiedekaKodarit ja Arkkitehtuurikoulu Tiili yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa. Tapahtuma koostuu kahdesta osasta, joista toinen järjestetään päiväsaikaan päiväkotiryhmille ja toinen avoimena tapahtumana ilta-aikaan aiheesta kiinnostuneille lapsille ja lapsiperheille.

______________________________

Ohjelma

Smart Kids - päiväkotiryhmien aamupäivä - TÄYNNÄ
ti 9.10.2018 klo 9:00-12:00

  • Suunnattu 5-6-vuotiaille eskareille ja viskareille
  • Kolme samansisältöistä ohjelmakokonaisuutta, jokaisen kesto 45min
  • Ohjelma sisältää mm. sähkön luonteen ja sähkönjohtavuuden tutkimista plasmapalloilla, liikennevalojen koodausta, sekä liikunnallisen tuokion
  • Ryhmät aloittavat klo 9, 10 ja 11
  • Jokaisessa ryhmässä max. 45 lasta


Smart Kids -iltatapahtuma
ti 9.10.2018 klo 16:00-19:30

Smart Kids -iltatapahtuman messualue toimii 'avoimet ovet' -periaatteella. Kaikenikäiset lapset (ja aikuiset) ovat tervetulleita paikanpäälle kokeilemaan mm. sähkönjohtavuutta plasmapalloilla, erilaisia kaapeleita, sekä vihannesparistoja. Lisäksi messupisteillä voi kokeilla vaikkapa liikennevalojen toimintaa.

Iltatapahtumassa voit osallistua myös Kodareiden järjestämään koodaustyöpajaan. Työpajoja järjestetään illan aikana kaksi kappaletta á 60min, ja kumpaankin työpajaan mahtuu max. 15 lasta. Ikäraja työpajoihin n. 8-15 v, nuoremmat lapset huoltajien seurassa.Työpajaan tulee ilmoittautua ennakkoon tästä.

______________________________


Tapahtuman yhteyshenkilö:

Soile Kutila
tiedeka@tiedeka.fi
050 464 2160         
                             
_______________________________


Lisätietoa järjestäjistä:


Tiedeka Oy
Tiedeka on uusi koko perheen tiedekeskus , jossa tiede nähdään ja tunnetaan. Tiedekassa tiede on meissä ja ympärillämme. Miksi ja miten maailma tapahtuu? Me näytämme. Tiedeopetuksemme jakautuu syys- ja kevätlukukausien pituisiin 15 tunnin tasokursseihin, jotka pidetään toimitiloissamme Tampereen Kalevassa. Ensimmäisenä tiedeka-vuonna tutustutaan ilmiöihin kokeillen ja hoksaten. Toisena vuonna kootaan yksittäiset ilmiöt isommiksi kokonaisuuksiksi, ja kolmantena vuonna tutkitaan kokonaisia tieteenaloja. Tasokurssien lisäksi järjestämme koulujen loma-aikoina tiedeleirejä ja meillä voi pitää tiedesynttärit!
 

Kodarit (Koodikaverit Oy)
Kodarit haastaa lapset, nuoret ja aikuiset kokeilemaan koodausta hauskalla ja visuaalisella tavalla. Kursseillamme koodataan ja opetellaan ohjelmoinnissa tarvittavaa ohjelmoinnillista ajattelua. Koulujen loma-aikoina järjestämme koodausaiheisia leirejä.

Kodareiden kursseilla ja leireillä Tampereella, Helsingissä ja Hämeenlinnassa keskitytään mm. koodaamisen perusteiden opiskeluun, pelisuunnitteluun, web-ohjelmointiin ja Raspberry Pi-kikkailuun.

Kodarien perusajatus on, että koodaus kuuluu kaikille. Mielekkäiden opetusmenetelmien avulla jokainen meistä oppii, mitä koodaaminen on. Kursseillamme on hyvä fiilis ja opettaja huolehtii, että koko porukka pysyy opetuksessa mukana. Johtotähtenämme on ajatus, että kun oppimisesta tehdään hauskaa ja mahdollisimman helppoa, koodauksesta tulee vielä pienen erityisosaamisalan sijasta suuren yleisön juttu.