Älykäs liikkuminen

Smart Mobility -teeman tavoite on, että Tampereelle syntyy kansainvälisesti tunnustettu, Euroopan mittakaavassa merkittävä älyliikenteen kokeilu- ja innovaatioalue, joka tarjoaa houkuttelevan alustan yrityksille kehittää uusia älyliikenteen palveluja ja viranomaisille ottaa käyttöön uusia innovaatioita viranomaistehtävien hoitamiseksi aiempaa tehokkaammin. Kokeilualueita perustetaan useita, ja niillä on erilaisia ominaispiirteitä: esimerkiksi Kaupin kampus, Hervanta, Vuores, Hiedanranta sekä kaupungin keskusta. Kokeilujen tavoitteina ovat jatkuvuus ja pitkäkestoiset hyödyt sekä vientimarkkinoille rakennetut ratkaisut sekä palvelut.

Tavoite on, että Tampereen kaupunkiseudulle muodostuu yksi Euroopan älykkäimmistä liikennejärjestelmistä, jossa liikkuminen ja liikuttaminen ovat tehokasta, mukavaa, turvallista ja ympäristöystävällistä. Tampereen kaupungin liikennejärjestelmän asiakkaina ovat tyytyväiset ja älykkäät liikkujat, joille älyliikenteen palvelut ovat vakiintunut osa arkea ja liikkuminen vaivatonta. Tampereen kaupunkiseudun liikkumisen data on laadultaan ja saatavuudeltaan maailman parasta.

Kärkiteemoiksi on valittu:

  1. Arjen sujuva liikenne – integroidut liikkumispalvelut
  2. Älyratikka, liikennöintiä vuodesta 2021
  3. Älykkäät kokeilu- ja innovaatioympäristöt
  4. Liikkumisen opastaminen tapahtumissa
  5. Uudet kaupunkiympäristöt
  6. Autonominen liikenne ja liikkumisen uudet käyttövoimat

Lisätietoja:
Teemapäällikkö Kimmo Ylisiurunen
kimmo.ylisiurunen(at)infotripla.fi
040 738 8902
Infotripla Oy

Katso täältä upea älykästä liikkumista esittelevä videomme!  Lue lisää

Maanantaina 18.9. järjestettiin kehitysfoorumi, jossa kerrottiin ITS Factoryn strategia, Smart Mobilityn roadmap ja Tampereen kaupungin ITS-strategia sekä niiden suhde toisiinsa.  Lue lisää