Kaupunki uudisti Smart Tampere -ohjelmaa

Tampereen kaupungin Smart Tampere -kehitysohjelmaa on uudistettu syyskuun alusta alkaen. Ohjelma koostuu jatkossa kolmesta osaohjelmasta, eli kaupungin palveluja kehittävästä digiohjelmasta, uusia liiketoimintoja edistävästä ekosysteemiohjelmasta sekä hiilineutraalin kaupungin tavoitetta edistävästä kestävä Tampere -ohjelmasta.

- Smart Tampere -ohjelman työtä jalkautetaan aiempaa enemmän kaupungin kaikille palvelualueille ohjelman teemojen mukaisesti, koska kyse on koko kaupunkiorganisaatiota koskevasta ohjelmasta. Ekosysteemiohjelman koordinaatio hoituu jatkossa Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy:stä eli Business Tampereesta käsin, kertoo elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen. Hän kiittää Smart Tampereen ekosysteemiohjelmaa tähän saakka vetänyttä Tero Blomqvistia isosta työpanoksesta ohjelman hyväksi.

- Julkaisimme Smart Tampere -ohjelman ja suunnitelmat älykkään kaupungin rakentamisesta lähes kaksi vuotta sitten. On ollut huimaa nähdä miten paljon tahtoa ja potentiaalia Tampereella on älykkäiden palveluiden ja laajan yhteistyön kehittämiseen. On ollut etuoikeus johtaa Tampereen tulevaisuutta muovaavaa ohjelmaa, Blomqvist summaa.

Ekosysteemiohjelman uusi johtaja on Business Tampereen ohjelmajohtaja Seppo Haataja.

- Smart Tampere –ohjelman ekosysteemiosassa painotetaan jatkossa erityisesti yritysten liiketoimintamahdollisuuksien kehitystä, kansainvälistymistä ja verkottumista mm. uudistuvan teollisuuden, älykkään liikkumisen, turvallisuuden, tekoälyn ja yhteyksien aloilla, sanoo Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen.

Kestävä Tampere -ohjelman johtajana toimii Tampereen kaupungin ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala. Digiohjelman johtajana jatkaa kaupungin tietohallintojohtaja Jarkko Oksala. Kullakin osaohjelmalla on omat ohjelmapäälliköt, ekosysteemiohjelmassa Niina Siipola Business Tampereesta, digiohjelmassa Mia Vaelma Tampereen kaupungilta ja kestävä Tampere -ohjelmassa Pauli Välimäki Tampereen kaupungilta.

- Smart Tampereesta on muodostunut vahva kansainvälinen brändi, ja uskon, että tällä uudistuksella vahvistamme entisestään kaupunkimme asemaa älykkäiden ja kestävien kaupunkien joukossa, sanoo Teppo Rantanen.

Lisätietoja:
Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja, Tampereen kaupunki
Teppo Rantanen
040 023 5442
Teppo.Rantanen@tampere.fi