Kutsu markkinakartoitukseen rakennusten elinkaaren hiilijalanjäljen ja kustannusten vertailusta

6Aika Energiaviisaat kaupungit -hankkeen kaupungeilla (Espoo, Helsinki, Tampere, Oulu, Turku, Vantaa) on kunnianhimoiset tavoitteet vähentää CO2-päästöjä sekä pyrkiä kohti hiilineutraaliutta. Jotta kaupungit voivat saavuttaa ilmastotavoitteensa, myös rakentamisen CO2-päästöjä on saatava alas. Kaupunkien yhtenä tavoitteena on kehittää rakennusten elinkaaren hiilijalanjäljen ja kustannusten laskentaa, jotta eri vaihtoehtoja voidaan paremmin vertailla suunnittelun eri vaiheissa ja ohjata rakentamista vähäpäästöiseen suuntaan. Kaupungit tarvitsevat työkaluja tähän.

Kutsumme yrityksiä, tutkimuslaitoksia, muita organisaatioita ja asiantuntijoita markkinakartoitukseen esittelemään ja keskustelemaan ratkaisuista rakennusten elinkaariohjaukseen sekä tunnistamaan näihin liittyviä haasteita ja mahdollisuuksia. Tilaisuudessa on mahdollisuus kuulla kaupunkien tavoitteista sekä hankkeen aikana toteutettavista laskentamallien pilotoinnista.

Kaupungit haluavat markkinakartoituksessa kuulla konkreettisista ratkaisuista – markkinoilla tarjolla olevista tuotteista, laskentamalleista ja palveluista, joilla rakennusten elinkaariohjausta voidaan kehittää ja eri vaihtoehtoja vertailla rakennusten ja alueiden suunnittelun eri vaiheissa. 

Kaupungit ovat valmiita pilotoimaan ja kehittämään ratkaisuja yhdessä yritysten kanssa paremmin nykyistä tarvetta vastaaviksi!

Markkinakartoitustilaisuus järjestetään Turussa 27.2. vierailukeskus Joen Cave-tilassa.

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua maanantaihin 18.2. klo 16 mennessä. Lisätietoja ja ilmoittautuminen https://www.lyyti.fi/reg/rakennusten-elinkaariohjaus.

OHJELMA

Aika: 27.2 klo 13-17
Paikka: Vierailukeskus Joki Cave –tila, Lemminkäisenkatu 12 B, Turku

13.00 Tilaisuuden avaus –tilapalvelujohtaja Tuomas Koskiniemi, Turun kaupunki

Energiatehokkuudesta ja älyteknologioista käyttäjälähtöistä liiketoimintaa - Energiaviisaat kaupungit hankkeen esittely – projektipäällikkö Tuomas Vanhanen, Tampereen kaupunki

Tarpeet rakennusten elinkaariohjauksen kehittämiseen ja kaupunkien pilottikohteiden esittely – Kaisa Simula, Turun kaupunki, Auli Heinävä, Tampereen kaupunki, Sara Tapiala, Helsingin kaupunki

13.45-14.15 Keynote: Ohjauskeinoja ja linjauksia vähähiilisen rakentamisen suunnittelun ja seurannan tueksi Matti Kuittinen, Ympäristöministeriö

14.15-14.45 Tauko ja kahvitarjoilu

14.45-15.45 Pitchaukset – yritysten ratkaisujen esittely

15.45-16.45 Työpaja – Rakennusten elinkaariohjaustyökalujen kehittäminen

16.45-17.00 Työpajan purku ja tilaisuuden päätössanat

Tervetuloa!

Lisätiedot:

Energiaviisaat kaupungit –hanke
Ann-Sofi Österberg
Projektipäällikkö
040 186 5103
ann-sofi.osterberg@turku.fi

Tampereen kaupunki
Auli Heinävä
Asunto- ja kehityspäällikkö
040 800 7391
auli.heinava@tampere.fi

Turun kaupunki
Johanna Korpikoski
Controller
040 588 6010
johanna.korpikoski@turku.fi

Helsingin kaupunki
Annukka Eriksson
Ympäristöasiantuntija
040 351 5271
annukka.eriksson@hel.fi