Robotiikkaturnaus tuo Tampereelle 500 nuorta ohjelmoinnin taituria

Ohjelmointiin, robotiikkaan sekä muihin teknologia- ja innovaatiokasvatukseen liittyviin teemoihin voi nykyisin sukeltaa jo peruskoulussa. Peruskoululaiset esittelevät taitojaan valtakunnallisessa Innokas2018 -robotiikkaturnauksessa, joka pidetään Tampereella 14–16.5.2018 Taitaja2018-tapahtuman yhteydessä.

Robotiikkaturnaus käydään kilpailuna, johon tänä keväänä osallistuu kaikkiaan 156 joukkuetta ja noin 500 koululaista ympäri Suomea. Osallistujat ovat iältään 9–17 -vuotiaita lapsia ja nuoria, joista suurin osa on peruskouluikäisiä.

Turnauksessa kisaillaan useassa eri lajissa. Kisassa joukkueet rakentavat toimivan robotin annetun tehtävän mukaan. Kaikkiin lajeihin voivat osallistua niin vasta-alkajat kuin edistyneemmätkin oppilaat. Osassa lajeista on omat sarjat osallistujien taitotason mukaan.

Kilpailevat joukkueet tulevat turnaukseen mukaan kerhojen, koulujen, valinnaiskurssien tai alueellisten kilpailujen kautta. Osa ryhmistä alkaa rakentaa robottiaan heti syyslukukauden alussa, osa vasta myöhemmin. Moni joukkue osallistuu kilpailuihin vuosittain. Tampereelta turnauksessa on mukana 12 joukkuetta.

Lue koko tiedote

Innokas-verkosto

Taitaja2018-tapahtuma

--

Lisätietoja

Juha Kokkonen
Teknisen työn opettaja, Innokas-verkoston aluekoordinaattori, Tampereen kaupunki
puh. 040 357 9042
Juha.Kokkonen[at]tampere.fi

Kati Sormunen
Innokas-koordinaattori, Helsingin yliopisto, kasvatustieteellinen tiedekunta
puh. 040 764 6417
kati.sormunen[at]helsinki.fi