Tampere etsii ilmastosankareita

Ilmastosankarit-kampanjaa varten tehty piirroshahmo.

Tampereen kaupunki aikoo olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Tavoite on kunnianhimoinen, sillä aikaa on vain 12 vuotta. Päästöjä on vähennettävä ainakin 80 prosenttia ja loput päästöistä on kompensoitava muun muassa lisäämällä hiiltä sitovia nieluja, kuten metsiä ja viheralueita. Eniten päästöihin vaikuttavat kaupunkilaisten liikkumis- ja ruokailutottumukset sekä rakennusten lämmitys ja energiankulutus. Näihin jokainen voi vaikuttaa.

Kaikille tamperelaisille on käynnistetty kampanja, jossa haetaan pieniä ja suuria ilmastotekoja. Hankitko lämpöpumpun tai teitkö energiaremontin? Vaihdoitko joukkoliikenteeseen, työmatkapyöräilyyn tai sähköautoon? Syötkö vähemmän lihaa? Kerro omat ilmastotekosi ja laske ilmastopäästösi osoitteessa www.ilmastosankari.fi .

Kaikki osallistujat palkitaan. Sadalle ensimmäiselle on luvassa pääsylippu Vapriikkiin. Ilmastotekonsa ilmoittaneista valitaan viisi kasvoa ensi kevään ilmastokampanjaan ja he saavat palkinnoksi sähköpyörän.

Ilmastosankarit-kampanjan toteuttavat Kestävä Tampere 2030 -ohjelma ja Ekokumppanit Oy.

Smart Tampere -kehitysohjelmaan kuuluva Kestävä Tampere 2030 on kaupungin uusi ilmasto-ohjelma, joka toteuttaa valtuuston hyväksymiä Kestävä Tampere 2030 -linjauksia.

Kestävä Tampere 2030 -ohjelma

Ilmastosankarit-kampanjan juliste (pdf, 9.93 Mt)