Elisa liittyy Smart Tampere -elinvoimaohjelmaan ja rakentaa Suomen uudenaikaisimmat mobiilin ja kiinteän verkon yhteydet Tampereelle

Elisa allekirjoitti aiesopimuksen Tampereen kaupungin kanssa liittymisestä Smart Tampere -elinvoimaohjelmaan, jonka myötä Elisa on mukana kehittämässä Tampereen kaupungille älykästä ekosysteemiä. Ensi vaiheessa Elisa rakentaa Tampereelle modernit ja uusinta teknologiaa edustavat kuitu- ja mobiiliverkot.

Tampereen kaupunki kokoaa Smart Tampere -ohjelmassa yhteen seudun merkittävät toimijat ja osaajat. Kaupunginlaajuisessa hankkeessa tarkoituksena on luoda kokeiluympäristö teknologiaratkaisujen tutkimista, testaamista ja käyttöönottoa varten asukkaiden elämänlaadun parantamiseksi ja kaupungin houkuttelevuuden lisäämiseksi yrityksille ja vierailijoille. Smart Tampere -ohjelman peruselementtejä ovat mm. älykäs infra, digitaaliset yhteydet ja käyttäjäkokemus. Älykkään valaistuksen teknologia-alusta, vanhusten kuvaetähoito, joukkoliikenteen reaaliaikainen tietojärjestelmä ja älybussit ovat esimerkkejä, joissa usean eri toimijan sekä Tampereen kaupungin yhteistyöllä kehitetään uusia ratkaisuja.

– Elisan liittyminen Smart Tampere hankkeeseen on askel kohti 5G:tä. Yhteistyö Tampereen kaupungin ja muiden hankkeessa olevien toimijoiden kanssa jo hankkeen ensimetreillä mahdollistaa älykkään infrastruktuurin ja digitaalisten yhteyksien rakentamisen, jotka toimivat tulevaisuuden 5G-verkon perustana, Elisan Yritysasiakkaan-yksikön aluemyynnin ja pk-sektorin myyntijohtaja Mika Railosalo toteaa.

– Tamperelaiset ovat hyvin motivoituneita kehittämään kaupungin digitaalista ekosysteemiä ja rakentamaan älykästä kaupunkia. Yhteistyö Elisan kanssa on luontevaa, koska Elisalla on merkittävää osaamista ja asiantuntemusta tietoliikenneyhteyksistä ja -ratkaisuista sekä samalla myös merkittävä rooli nykyaikaisen talouden kehityksessä Tampereella ja koko Suomessa, Smart Tampere -ohjelman johtaja Tero Blomqvist sanoo.

Elisan 4G-verkon alueella asuu tällä hetkellä 99 prosenttia suomalaisista. Verkkoa laajennetaan jatkuvasti ja verkon laajennusten lisäksi myös verkon kapasiteettia parannetaan. Smart Tampere -hankkeessa Elisa rakentaa Tampereelle maan moderneimmat mobiilin ja kiinteän verkon yhteydet. Yhteysrakentamisen lisäksi Elisa on mukana myös kehittämässä muita älykkäitä digitaalisia ratkaisuja alueen asukkaille ja yrityksille.

Lisätietoja:
Elisa Viestintä, 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on alansa markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2016 oli 1,64 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 300. www.elisa.fi

 

Jaa uutinen