Energiaan liittyviä haasteita yrityksille Tampere Energy Challengessa – tarjoa omaa ideaasi viimeistään 1.11.!

Tampereen kaupungin RECO (Resilient Smart City Solutions Ecosystem)-hanke käynnistää haastekilpailun, jossa yritykset pääsevät ratkomaan keväällä avoimella haulla etsittyjen haasteenasettajien haasteita. Tampere Energy Challenge on sysäys uniikille kestävien ratkaisujen kansainväliselle kehitys- ja toteutusympäristölle ja uudelle energia-, rakennus- ja ICT-alojen ekosysteemille.

Energiankulutus ja kestävä tuotanto keskiössä

Tampere Energy Challengen haasteenasettajina toimivat Bonava Suomi Oy, Hiedanrannan Kehitys Oy, Tampereen kaupungin STARDUST-hanke sekä Tampereen kaupunki. Bonavan haaste muille yrityksille on löytää ratkaisu, jonka avulla asuinkiinteistöjen asukkailla on mahdollisuus hallita asuntonsa lämpötilaa ja seurata omaa energiankulutustaan. Kulutuksen seurannassa tulisi kiinnittää erityistä huomiota paikallisiin, vähähiilisiin energiantuotannon ratkaisuihin. Myös Hiedanrannan Kehityksen haaste koskee energianseurantaa. Tavoitteena on löytää ratkaisu, jolla voidaan seurata koko kaupunkialueen energiankäyttöä reaaliaikaisesti.

Katuvalaistukseen ja pysäköintiin energiatehokkuutta

Stardust-hanke etsii ratkaisua kaupungin ulkovalaistuksen älykkääseen ja energiatehokkaaseen ohjaamiseen. Osallistuvien yritysten tehtävänä on ehdottaa ideaa tai konseptia, jonka avulla voidaan luoda algoritmi nykyiseen SmartCity IoT-alustaan. Lopputavoitteeseen sisältyy energiatehokkuuden lisäämisen lisäksi se, että ulkona liikkuvat kaupunkilaiset saavat hyvää ja tarkoituksenmukaista valaistuspalvelua. Tampereen kaupunki taas etsii Viinikanlahdelle energianhallinnan kokonaisratkaisuja tulevaisuuden pysäköintilaitoksiin. Yrityksiä pyydetään ehdottamaan mullistavaa ideaa tai konseptia, jonka avulla tulevaisuuden uudet maanpäälliset pysäköintitalot ovat saumaton osa valtakunnallista ja paikallista energiajärjestelmää.

Kansainvälistä näkyvyyttä ja pilotointitukea tarjolla

Parhaille ehdotuksille on tarjolla pilotointitukea 5 000-15 000€ ja finaaliin päässeet yritykset pääsevät pitchaamaan ideoitaan kansainvälisen Tampere Smart City Week -tapahtuman yhteydessä UROS LIVE areenalla 1.2.2022 tai 2.2.2022. Kilpailun organisoi Tampereen kaupunki yhteistyössä Gaia Consultingin kanssa. Haku on avoinna 21.9.-1.11.2021.

Virallisen hakuilmoituksen ja tarkemmat tiedot haussa olevista kokeiluista löydät Hilmasta, klikkaa tätä tekstiä, sekä Smart Tampereen projektisivustolla, klikkaa tätä tekstiä.

RECO (Resilient Smart City Solutions Ecosystem)-hankkeen tavoitteena on tunnistaa ja ottaa käyttöön parhaat innovaatioiden johtamismallit, joilla luodaan tutkimusorganisaatioiden ja yritysten muodostamia verkostoja energia-, rakennus- ja ICT-sektoreille. Tarkoituksena on siis luoda uusi ekosysteemi yhdistämään näiden alojen toimijoita. Uusi ekosysteemi tulee toteuttamaan erilaisia kestävään ja hiilinegatiiviseen suuntaan kehittäviä kaupunginosatasoisia ratkaisuja. Tarkoitus on, että näitä ratkaisuja on mahdollisuus skaalata ulottumaan niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin, ja tavoitteena on synnyttää kansainvälisen tason uutta liiketoimintaa Tampereen seudun yrityksille.

 

Jaa uutinen