Ilmasto-opas antaa käytännön vinkkejä tamperelaisiin ilmastotekoihin

Tampereen tavoitteena on kasvaa kestävästi ja olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Miten tehdä ilmastotekoja omassa arjessa Tampereella? Uusi Tampereen asukkaille suunnattu Ilmastosankari.fi-sivusto antaa käytännön vinkkejä ilmastoystävällisempään elämäntapaan.

Tamperelaisten oma ilmasto-opas, Ilmastosankari.fi, antaa vinkkejä hiilijalanjälkeä pienentäviin ilmastotekoihin arjen eri osa-alueilla. Vinkkien avulla omaan arkeen voi helposti lisätä ilmastotekoja pienin tai suurinkin askelin. Sivustolla voi tutustua myös syksyn ja kevään aikana kerättyihin tamperelaisten ilmastotekoihin sekä viiteen tamperelaiseen Ilmastosankariin. Sivulta löytyy myös linkki Sitoumus 2050 -laskuriin, jolla voi laskea oman hiilijalanjäljen.

Mistä voisi lainata sähkönkulutusmittaria tai mistä puolueetonta energianeuvontaa voisi saada juuri Tampereella?

Ilmastosankari.fi-sivusto kokoaa paikalliset vinkit niin kestävään asumiseen, liikkumiseen, ruokailuun kuin ostosten tekemiseen ja kierrättämiseen. Asuminen ja energia -osio tarjoaa vastaukset muun muassa sähkönkulutusmittarin lainaamiseen ja energianeuvontaan. Paikallisia matkailu- ja retkeilyvinkkejä sekä kaupunkipyörien vuokrausohjeet löytyvät Liikkuminen ja vapaa-aika -osiosta.

Ostokset ja kierrätys -osiossa esitellään muun muassa maksuton Korjaa.se-verkkopalvelu, joka tarjoaa laajan kattauksen ompelijoita, suutareita ja muita korjauspalveluita Tampereen alueelta. Osiossa neuvotaan myös, mitä käytetyille tavaroille ja jätteille pitää tehdä, jotta niiden raaka-aineet saadaan hyödynnettyä mahdollisimman hyvin. Ilmasto-oppaan Ruoka-osio antaa monenlaisia vinkkejä ilmastotekoihin ruuan parissa: valitsisitko kaupassa seuraavan kerran vähän erikoisemman näköisen banaanin, ostaisitko lähiruokakasviksia Kauppahallista tai viljelisitkö jopa omat kasviksesi Tampereelta löytyvillä vuokrapalstoilla? Ilmastoteoissa vain mielikuvitus on rajana ja kotikaupunkimme tarjoaa laajan skaalan palveluita ja mahdollisuuksia niiden toteuttamiseen.

Ilmastosankari.fi-sivusto on tehty yhteistyössä Tampereen kaupungin ja Ekokumppanit Oy:n kanssa ja se on osa Smart Tampere, Kestävä Tampere 2030 -ohjelman toteutusta. Idea tamperelaisten oman ilmasto-oppaan toteuttamiseen syntyi valtuustoaloitteen pohjalta.

Sivuston osoite: ilmastosankari.fi

Lisätietoja:

Pauli Välimäki
ohjelmapäällikkö, Tampereen kaupunki
pauli.valimaki@tampere.fi
040 8016 035

Aino Järventausta
suunnittelija, Tampereen kaupunki
aino.jarventausta@tampere.fi
040 1940 799

Sanni Kouhi
projektikoordinaattori, Ekokumppanit Oy
sanni.kouhi@tampere.fi
044 4309 193

Kuva: Visit Tampere, Jose Cuni (Cuni & Asociados)

Jaa uutinen