Alustat

Hervanta

Hervannan testiverkko on Nokian pilvipohjainen privaatti LTE-verkko, jonka avulla on mahdollista testata ja kehittää tulevaa 5G-teknologiaa hyödyntäviä älykkään kaupungin tuotteita ja palveluita.

Testiverkko on käytössä vuosina 2018-2020. Verkko kattaa Tampereen yliopiston Hervannan kampuksen ja Poliisiammattikorkeakoulun lisäksi Hervannan keskustan aluetta ja raitiotien reittiä.

Kuka ja miten voi hyödyntää?

Verkkoa voivat hyödyntää maksutta esimerkiksi yritykset, korkeakoulut ja tutkimuslaitokset. Myös kaupunki tulee toteuttamaan verkossa erilaisia kokeiluja ja pilotteja. Liikenneratkaisujen lisäksi verkon avulla voi kehittää tuotteita ja palveluita mille tahansa kaupunkilaisen elämänalueelle, kuten viranomaispalveluihin, jätehuoltoon, koulutukseen, asumiseen, terveyteen ja turvallisuuteen.

Mikäli haluat mukaan kehittämään palveluita ja sovelluksia verkossa, ota yhteyttä Markku Niemeen. Kirjaa viestiin tiedoksi yrityksesi nimi, yhteystiedot, lyhyt kuvaus suunnittelemastasi pilotista, kuinka pitkään tarvitsisit kulkuoikeuden 4G (L1) alueelle ja mitkä ovat käyttötapaukset. Käyttötarkoituksiin liittyen voidaan tarvittaessa tehdä salassapitosopimus.

Ota yhteyttä

Markku Niemi

Asiakkuusvastaava

Yhteydet

Business Tampere

— 050 511 7341

— markku.niemi@businesstampere.com