Alustat

Hervanta

Hervannan testiverkko on Nokian pilvipohjainen privaatti LTE-verkko, jonka avulla on mahdollista testata ja kehittää tulevaa 5G-teknologiaa hyödyntäviä älykkään kaupungin tuotteita ja palveluita.

Testiverkko on käytössä vuosina 2018-2020. Verkko kattaa Tampereen yliopiston Hervannan kampuksen ja Poliisiammattikorkeakoulun lisäksi Hervannan keskustan aluetta ja raitiotien reittiä.

Kuka ja miten voi hyödyntää?

Verkkoa voivat hyödyntää maksutta esimerkiksi yritykset, korkeakoulut ja tutkimuslaitokset. Myös kaupunki tulee toteuttamaan verkossa erilaisia kokeiluja ja pilotteja. Liikenneratkaisujen lisäksi verkon avulla voi kehittää tuotteita ja palveluita mille tahansa kaupunkilaisen elämänalueelle, kuten viranomaispalveluihin, jätehuoltoon, koulutukseen, asumiseen, terveyteen ja turvallisuuteen.

Mikäli haluat mukaan kehittämään palveluita ja sovelluksia verkossa, ota yhteyttä Markku Niemeen. Kirjaa viestiin tiedoksi yrityksesi nimi, yhteystiedot, lyhyt kuvaus suunnittelemastasi pilotista, kuinka pitkään tarvitsisit kulkuoikeuden 4G (L1) alueelle ja mitkä ovat käyttötapaukset. Käyttötarkoituksiin liittyen voidaan tarvittaessa tehdä salassapitosopimus.

Ota yhteyttä

Markku Niemi

Asiakkuusvastaava

Yhteydet

Business Tampere

— 050 511 7341

— markku.niemi@businesstampere.com

Tampere

Tampereella on pitkät perinteet langattomien teknologioiden ja niitä hyödyntävien sovelluksien kehittämisessä.

Tampereella oltiin jo 90-luvulla mukana maailman ensimmäisten joukossa esimerkiksi matkapuhelinverkkojen tiedonsiirto-ominaisuuksien (GSM data, GPRS, 3G) ja Wi-Fi:n määrittelytyössä ja kehityksessä. Wi-Fi integroitiin ensimmäistä kertaa maailmassa  matkapuhelimeen (Nokia Communicator 9500) juuri Tampereella.  Tampereen Teknillinen Yliopisto ja Wirepas Oy ovat kehittäneet ainutlaatuista langatonta mesh-teknologiaa.

Myös langattomia teknologioita hyödyntävien sovelluksien kehittäminenon ollut perinteisesti vahvuutena  Tampereella. Esimerkiksi 90-luvulla Tampereella kehitetyn maailman ensimmäisen kamerapuhelin asetti aivan uusia vaatimuksia matkapuhelinverkon tiedonsiirto-ominaisuuksille. Vastaavasti tällä hetkellä 5G-verkot mahdollistaa esimerkiksi autonomisten työkoneiden, erilaisten tekoälysovellusten tai automaattisen  liikenteen kehittämisen.