Alustat

Hervanta

Tampere Testbed Hervanta on palveleva testialusta, jossa tiedeyhteisöt, teollisuus, kaupunki ja innovatiiviset yritykset toimivat yhteisessä tutkimuksen ja bisneksen risteyksessä. Tarkoituksena on mahdollistaa korkean automaatiotason liikkumisen testaaminen, jossa ajoneuvo kulkee itsenäisesti ilman kuljettajaa ja automaatio hoitaa ajoneuvon hallinnan ja ohjaamisen.

Testialueelta saatava kokemukset edesauttavat kaupunkikehitystä ja –suunnittelua. Yksi kiinnostava vaihtoehto on automaattisten bussien hyödyntäminen osana liikennejärjestelmää esimerkiksi Ratikan syöttöliikenteessä. Testialueen avulla kaupunkilaiset tottuvat ajatukseen autonomisesta ajamisesta. Automaattiseen ajamiseen liittyviä pelkoja on mahdollista lieventää kokeilujen avulla.​ 

Testialueen kehitystyötä tehdään Smart City Testialue – Kohti tason 4 automaattista liikennettä -EAKR-hankkeessa, jota rahoittaa Pirkanmaan Liitto. Business Tampere toimii hankkeen toteuttajana. ​

Smart City Testialue -hankkeessa tavoitteena on kehittää turvallinen ja luotettava testiverkko, joka hyödyntää Tampereen Hervannassa toimivaa Nokian pilvipohjaista privaatti LTE-testiverkkoa.

Lue lisää testialueen omilta sivuilta Tampere Testbed Hervanta

Kuka ja miten voi hyödyntää?

Haluatko lisätietoja testialueesta, sen palveluista ja kehityssuunnitelmista? Oletko kiinnostunut hankekumppanin paikasta tai onko mielessäsi uusi bisnesidea automaattisen liikkumiseen liittyen? Autamme mielellään kaikissa kysymyksissä ja tarpeissa.

Ota yhteyttä Markku Niemeen tai Jari ”Yatzy” Ikoseen.

Tutustu alueeseen digitaalisen kaksosen avulla

Syksyllä 2020 teetimme nopealla kokeilulla digitaalisen kaksosen Hervannan testialueesta.

Digitaalinen kaksonen on identtinen, digitaalinen mallinnus testialueesta. Se on monipuolinen työkalu, joka sisältää kaikki alueen tietolähteet ja jonka avulla yritykset ja muut toimijat pystyvät suunnittelemaan uusia käyttösovelluksia testialueelle.

Digitaalisen kaksosen Hervantaan toteutti Sitowise Oy. Lue lisää Hervannan digikaksosesta Sitowisen sivustolta!

Ota yhteyttä

Markku Niemi

Asiakkuusvastaava

Yhteydet

Business Tampere

— 050 511 7341

— markku.niemi@businesstampere.com

Jari ”Yatzy” Ikonen

Asiakkuusvastaava

Älykäs liikkuminen

Business Tampere

— 050 045 6636

— jari.ikonen@businesstampere.com