Alustat

Hiedanranta

Tulevaisuuden Hiedanrannassa on koteja 25 000 asukkaalle ja työpaikkoja 10 000 tekijälle. Yhdessä Lielahden kanssa se muodostaa läntisen Tampereen vetovoimaisen keskuksen, jossa on hyvä asua, tehdä töitä ja viettää vapaa-aikaa. Hiedanrannassa kukoistavat uudet ideat, kokeilut ja kaupunkikulttuuri. Kestävät ja älykkäät ratkaisut helpottavat alueen asukkaiden arkea. Tuleva rantakaupunginosa on sujuvan raitiotiematkan ja hyvien yhteyksien päässä keskustasta.

Kaupunginosaa tehdään kunnianhimoisesti yhdessä eri toimijoiden kanssa. Kehittämistyöstä vastaa Tampereen kaupungin Hiedanrannan Kehitys Oy.

Kuka voi hyödyntää?

Innovaatioiden Hiedanranta toimii kehittämisen alustana älykkyyttä ja kestävyyttä sekä kiertotalouden ratkaisuja edistäville kokeiluille ja hankkeille. Yhteistyötä tehdään kaupunkilaisten, yritysten, tutkimuslaitosten ja muiden organisaatioiden kanssa. Kaupunginosan kehittämisen keskiössä on asukas: fiksuja ja kestäviä ratkaisuja tehdään helpottamaan tulevaisuuden kaupunkilaisten arkea.

Kokeilevan kaupunkikulttuurin keskuudessa on käynnissä tällä hetkellä yli 20 erilaista kehityshanketta. Katso lisätietoja Hiedanrannan Kehitys Oy sivustolta, mikäli haluat tulla mukaan alueen kehittämiseen.

Esimerkkejä

CO2-negatiivinen biohiilivoimalaitos

Carbofex Oy:n voimalaitos tuottaa Hiedanrannassa biohiiltä. Sitä voidaan käyttää kasvualustana ja maanparannusaineena. Biohiilen avulla voidaan myös suodattaa epäpuhtauksia maasta, vedestä ja ilmasta.

Voimalaitos tuottaa tällä hetkellä CO2-negatiivista lämpöenergiaa Tampereen Sähkölaitos Oy:n kaukolämpöverkkoon. Hiedanranta on Suomen ensimmäinen CO2-negatiivisen kaukolämmön asiakas.

Ota yhteyttä

Juha Kaivonen

Hankekehityspäällikkö

Hiedanrannan kehitysohjelma

Tampereen kaupunki

— 040 680 0179

— juha.kaivonen@tampere.fi