Alustat

Vuores

Isokuusen alueelle rakentuu noin 3000 asukkaan puukaupunginosa. Alueesta tavoitellaan uudenlaisen teollisen puurakentamisen, uusiutuvan energian ja älykkäiden ratkaisujen mallialuetta ja yhtä Suomen suurinta puusta rakennettua aluekokonaisuutta.

Isokuuseen rakennetaan puukerrostaloja, uudenlaisia urbaaneja puusta tehtyjä pientaloja sekä puinen koulu- ja päiväkotirakennus. Lisäksi puuta käytetään infrarakentamisessa, kuten tori-, silta-, puisto- ja piharakenteissa. Pientalokortteleiden rakentaminen on jo alkanut, alue on pääosin kaavoitettu, ja sen kadut ja infra on rakennettu valmiiksi.

Kuka voi hyödyntää?

Alustaa voivat hyödyntää yritykset, jotka haluavat toteuttaa Isokuusen keskustan puukerrostalokortteleita. Tonttihakuja on pari kertaa vuodessa.

Keväällä 2019 käynnistyi Isokuusen nollaenergiakorttelista suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun. Kilpailuun ilmoittautui kolme työryhmää. Työt esitellään heinä-elokuun aikana kilpailun nettisivuilla. Kilpailun voittaja pyritään julkaisemaan elokuun loppuun mennessä.

Esimerkkejä

Koukkurannan puukerrostalot

Vuoreksen kaksi ensimmäistä puukerrostaloa valmistui Koukkurantaan syksyllä 2017. VTS:n talot ovat nelikerroksisia ja niissä on yhteensä 53 asuntoa. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Koukkurannan talot ovat Suomen ensimmäisiä teollisista asuntomoduuleista valmistettuja kerrostaloja. Ne rakennettiin CLT-tilaelementeistä valmiiksi tehtaalla huone kerrallaan. Huoneet kuljetettiin kokonaisina työmaalle ja liitettiin siellä toisiinsa. Elementit valmistettiin Suomessa suomalaisesta puusta.

Ota yhteyttä

Pertti Tamminen

Projektipäällikkö

Puurakentaminen

Tampereen kaupunki

— +358 40 063 8218

— pertti.tamminen@tampere.fi