Alustat

Vuores

Isokuusen alueelle rakentuu noin 3000 asukkaan puukaupunginosa. Alueesta tavoitellaan uudenlaisen teollisen puurakentamisen, uusiutuvan energian ja älykkäiden ratkaisujen mallialuetta ja yhtä Suomen suurinta puusta rakennettua aluekokonaisuutta.

Isokuuseen rakennetaan puukerrostaloja, uudenlaisia urbaaneja puusta tehtyjä pientaloja sekä puinen koulu- ja päiväkotirakennus. Lisäksi puuta käytetään infrarakentamisessa, kuten tori-, silta-, puisto- ja piharakenteissa.

Kuka voi hyödyntää?

Alustaa voivat hyödyntää yritykset, jotka haluavat toteuttaa Isokuusen keskustan puukerrostalokortteleita. Tonttihakuja on pari kertaa vuodessa.

Keväällä 2019 käynnistyi Isokuusen nollaenergiakorttelista suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun. Kilpailuun ilmoittautui kolme työryhmää. Työt ovat esillä kilpailun nettisivuilla.

Esimerkkejä

Koukkurannan puukerrostalot

Vuoreksen kaksi ensimmäistä puukerrostaloa valmistui Koukkurantaan syksyllä 2017. VTS:n talot ovat nelikerroksisia ja niissä on yhteensä 53 asuntoa. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Koukkurannan talot ovat Suomen ensimmäisiä teollisista asuntomoduuleista valmistettuja kerrostaloja. Ne rakennettiin CLT-tilaelementeistä valmiiksi tehtaalla huone kerrallaan. Huoneet kuljetettiin kokonaisina työmaalle ja liitettiin siellä toisiinsa. Elementit valmistettiin Suomessa suomalaisesta puusta.