Kestävä Tampere 2030 -ohjelmalle uusi vetäjä

Tampereen kaupungin ilmasto-ohjelman vetäjä vaihtuu. Uudeksi kehityspäälliköksi ja ilmasto-ohjelman ohjelmapäälliköksi on valittu DI Laura Inha Tampereelta. Kestävä Tampere 2030 -ohjelman ohjelmapäällikkönä toiminut kehityspäällikkö Pauli Välimäki jää eläkkeelle marraskuun lopussa. Rakennustekniikan diplomi-insinööri Laura Inha aloittaa työnsä tammikuussa heti loppiaisen jälkeen.

Kestävä Tampere 2030 on kaupungin ilmastotavoitteiden toteutusohjelma. Tampereen tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Käytännössä se tarkoittaa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä ainakin 80 prosentilla. Loput päästöt kompensoidaan niin, että ilmakehään pääsee kaupunkialueelta vain sen verran kasvihuonekaasuja kuin erilaiset hiilinielut niitä sitovat.

Kestävä Tampere 2030 -ohjelma käynnistyi kuluvan vuoden alussa osana Smart Tampere -kärkiohjelmaa. Ohjelmassa on valmisteltu kaupungin omien ilmastotoimien tiekarttaa, joka on tulossa kaupunginhallituksen käsittelyyn ensi keväänä.

Vuonna 2020 painopisteenä on yhteistyö yritysten, yliopiston ja muiden yhteisöjen sekä asukkaiden kanssa rakentamisen, asumisen, liikkumisen ja kulutuksen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi.

Lisätietoja:

Ympäristö- ja kehitysjohtaja
Kari Kankaala
puhelin 050 351 3020
sähköposti Kari.Kankaala@tampere.fi

Ohjelmapäällikkö
Pauli Välimäki
puhelin 040 801 6035
sähköposti Pauli.Valimaki@tampere.fi

Kuva: Laura Vanzo

Jaa uutinen