Nopeat kokeilut: perheet liikkumaan yhdessä – helposti, nopeasti, vaivattomasti  

Tampereen kaupunki haki keväällä yrityksiltä ideoita lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Tavoitteena oli, että ratkaisut palvelisivat erityisesti korona-viruspandemiasta nousseita tarpeita, mutta olisivat vaikuttavia myös poikkeusolojen ulkopuolella tilanteen normalisoiduttua. Kaiken kaikkiaan ehdotuksia saatiin 10, joista valittiin kolme jatkokeskusteluin. Yksi valituista ideoista on perheliikuntasovellus, johon luotiin viisi liikuntareittiä Tampereen kaupunkihaasteiksi. Elokuussa lanseerattu Geego-sovellus löytyy sekä Google Play, että Apple -sovelluskaupoista.  

Kaupunkihaasteiden suunnittelu tehtiin yhteistyössä kasvatus- ja opetuspalveluiden kanssa ja kokeilun inspiraationa ja taustatietona käytettiin 4. luokkalaisilta kerättyä tietoa heidän mieluisimmista vapaa-ajan viettotavoista. 

”Halusimme reagoida nopeasti muuttuneeseen tilanteeseen kehittämällä hyvinvointia tukevia ratkaisuja yhdessä oppilaiden ja yritysten kanssa. Tarkoituksena on, että lapset ja nuoret pääsevät itse vaikuttamaan oman terveyden ja hyvinvoinnin määrittelyyn ja edistämiseen.Kehittämispäällikkö Harri Jurvela sanoo.

Kokeilun tavoitteena on tarjota perheille vaivatonta ja hauskaa yhdessätekemistä. Jokainen kaupunkihaaste pitää sisällään ketteryyttä ja liikkuvuutta kehittäviä tehtäviä lapsille sekä personal trainerin suunnitteleman, kuntoa kohottavan treeniohjelman aikuisille. Sovellus ohjaa kuljettavan reitin ja selkein videoin reitin tehtävät.  

Kaupunkihaasteet löytyvät Kaupista, Peltolammilta, Suolijärveltä, keskustan alueelta sekä Hatanpään arboretumista. Arboretumin reitti tehtiin esteettömäksi ja sen voi suorittaa myös pyörätuolilla liikkuvat. Reittien suorittamiseen ei tarvita kuin yksi älylaite.   

On ollut hienoa huomata, että jaamme Tampereen kaupungin kanssa saman arvomaailman ja yhteistyön tekeminen on ollut todella innostavaa. Liikkumisen ja perheen yhteisen ajan ei tarvitse kilpailla älylaitteiden kanssa – geegoilu yhdistää nämä kaikki!  Ajatus on, että geegoilu kuuluu kaikille. Siksi kaikki kaupunkihaasteet ovat pelaajille maksuttomia. Ja olisihan se hienoa, jos Tampereen upeimmat keskusta- ja luontokohteet tulisi tamperelaisille ja turisteille tutuksi. Geego tiimi on ollut vaikuttunut, miten mahtavat reitit löytyykään niin läheltä Tampereen keskustaa.Geego Oy toimitusjohtaja Heidi Leivo sanoo. 

Tampereen kaupunkihaasteet ovat käytettävissä maksutta vuoden loppuun saakka. Kaupunkihaasteen lisäksi Geegosovelluksen ”Haasteet” ja ”Tenavamaailma” osioissa kolme ensimmäistä osiota maksutta käytössä. Haasteet osiossa voi testata eri liikuntahaasteita ja Tenavamaailma totuttaa alle kouluikäiset liikuntaan yhdessä Geego-maskotin kanssa. Pelimaailmasta tutut palkitsemiskeinot pitävät geegoilun kiinnostavana ja koukuttavat etenemään aina seuraavaan tehtävään. Tampereen kaupunkihaasteiden käyttäjiltä tullaan keräämään palautetta ja se otetaan huomioon mahdollisen jatkokäytön suunnittelussa.

Kaupungin, kaupunkilaisten, yritysten ja yhteisöjen yhteen saattaminen on Tampereen strategian ytimessä. Smart Tampere -ohjelmassa yhteiskehittämisen tuloksena on tehty jo yli 50 erilaista ratkaisua. Menetelmät vaihtelevat, mutta yhdistävänä tekijänä voidaan nähdä haasteiden avaaminen yritysten ja yhteisöjen ratkottavaksi, sekä tavoite parempien ratkaisujen luomisesta kaupungin tai kaupunkilaisten tarpeisiin. Ratkaisut ovat olleet muun muassa arkea sujuvoittavia teknologisia ratkaisuja ja palvelukonsepteja. 

 

Lisätiedot:
Merja Maijala
Projektipäällikkö
Smart Tampere
+358504861253
merja.maijala@businesstampere.com

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

 

Jaa uutinen