Ohjelmistorobotti tarkistaa oikeuden koulukuljetukseen

Ohjelmistorobotti tekee rehtoreille ehdotuksen esi- ja perusopetuksen oppilaista, joille koulukuljetusetuus tulisi myöntää sekä ehdottaa sopivaa kulkuvälinettä. – Ensisijaisesti Tampereella tarjotaan oikeutta bussikorttiin, mutta tarvittaessa koululaisen kyyti voidaan järjestää ryhmäkuljetuksena taksilla, apulaisrehtori Marika Korpinurmi kertoo.

Tampereen kaupunki kokeilee ehdottavaa koulukuljetuspäätöstä. Huoltajien ei tarvitse erikseen hakea koululaiselle oikeutta koulukuljetukseen, vaan kaupunki lähettää päätöksen etuuden myöntämisestä automaattisesti.

Kaupunki on ottanut käyttöönsä ohjelmistorobotin, joka tarkistaa jokaisen esi- ja perusopetuksen oppilaan koulumatkan pituuden Digitransit-karttaohjelmalla. Ohjelmistorobotti mittaa matkan lyhintä jalankulkuun sopivaa reittiä myöten kotipihalta kouluportille. Sekä huoltajat että koulu voivat tarkistaa Helmi-järjestelmästä, mitä reittiä pitkin ohjelmistorobotti on mitannut matkan.

Ohjelmistorobotti tekee ehdotuksen rehtorille

Ohjelmistorobotin ansiosta huoltajien ei tarvitse enää hakea koulukuljetusetuutta.

Hakemus on ollut vanhemmille melko työläs täyttää. Ohjelmistorobotti säästää jopa puoli tuntia vanhempien aikaa, apulaisrehtori Marika Korpinurmi kertoo ja jatkaa:

Robotin tekemät ehdotukset säästävät myös rehtoreiden ja koulusihteereiden aikaa, koska robotti ei tee inhimillisiä virheitä. Olemme pyrkineet yksinkertaistamaan prosessia.

Ohjelmistorobotti tekee rehtoreille ehdotuksen esi- ja perusopetuksen oppilaista, joille koulukuljetusetuus tulisi myöntää sekä ehdottaa sopivaa kulkuvälinettä.

Ensisijaisesti Tampereella tarjotaan oikeutta bussikorttiin, mutta erikoistapauksissa koululaisen kyyti voidaan järjestää ryhmäkuljetuksena taksilla, Korpinurmi sanoo.

Rehtori tarkistaa robotin tekemät ehdotukset ja tarvittaessa muuttaa niitä. Tämän jälkeen ohjelmistorobotti lähettää tiedon päätöksestä huoltajille. Tänä vuonna koulukuljetuspäätökset tulevat huoltajille nähtäviksi huhti-toukokuussa Helmi-järjestelmään. Ehdottavat koulukuljetuspäätökset koskevat lukuvuoden 2019—2020 etuuksia.

Ohjelmistorobotin on tehnyt CGI Suomi oy osana Helmi-järjestelmän kehittämistyötä. Aiemmin Tampereen kaupunki on kokeillut ohjelmistorobotteja aamu- ja iltapäivätoiminnan hakemusten käsittelyssä.

Jaa uutinen