Rapid Tampere houkutteli mukaan 295 huipputeknologiayritystä 45 maasta

Rapid Tampere -yhteistyökiihdyttämön kumppanihaun ensimmäinen vaihe on viety onnistuneesti maaliin. Kiihdyttämön neljän päämiehen, Sandvikin, Kalmarin, Carunan ja Valmetin, asettamiin haasteisiin vastasi lokakuun loppuun mennessä yhteensä 295 kasvuyritystä 45 maasta. Suuri hakijamäärä on osoitus Tampereen seudun kasvavasta vetovoimasta kansainvälisesti. Kansainvälisten hakijoiden joukossa oli mukana ilahduttavasti myös 30 suomalaisyritystä.

Kiinnostavat päämiehet nostivat hakijamääriä

Esitetyt haasteet liittyivät työn fyysisen rasituksen hallintaan, sensoriteknologiaan, turvalliseen työympäristöön sekä datan rikastamiseen.

Mukaan lähti mielenkiintoisia kasvuyrityksiä ympäri maailmaa. Laaja kiinnostus ohjelmaa kohtaan on merkki siitä, että päämiesyritykset nähdään todella kiinnostavina kumppaneina kasvuyrityksille globaalilla tasolla. Sosiaalisen median ja omien verkostojemme lisäksi kumppanihaussa hyödynnettiin erilaisia hubeja, sijoittajayhteyksiä sekä suorahakua”, kertoo Kenneth Salonius kiihdyttämön päivittäistä toimintaa pyörittävästä Verticalista.

56 prosenttia mukaan hakeneista yrityksistä on varhaisessa markkinavaiheessa, mikä tarkoittaa, että yrityksen tarjoamilla ratkaisuilla on jo käyttäjiä, mutta ei vakiintunutta asiakaskuntaa. 18 prosenttia yrityksistä on edennyt tästä tasaiseen kasvuvaiheeseen. Toimialoista esiin nousevat tekoäly, esineiden internet, robotiikka, koneoppiminen, analytiikka sekä konenäkö.

”Olemme tyytyväisiä myös siihen, että mukaan hakeneista jopa 31 prosenttia toimii hardware-puolella. Nämä yritykset ovat tyypillisesti jo hieman suurempia ja siten vaikeammin mukaan houkuteltavissa”, kommentoi Jouni Myllymäki Business Tampereesta.

Kutsu käy Tampereelle

Seuraavassa vaiheessa päämiehet valitsevat mitkä mukaan hakeneista yrityksistä he haluavat tavata. 30–50 yritystä kutsutaan Tampereelle esittelemään ratkaisujaan. Esittelypäivän jälkeen kukin päämiehistä valitsee itselleen yhden tai useamman kumppanin. Valinta tehdään vuoden loppuun mennessä.

”Se, kuinka nopeasti asiat etenevät päätöksestä käytäntöön, riippuu kunkin projektin laajuudesta ja luonteesta. On kuitenkin täysin realistista tavoitella aktiivista pilottiyhteistyötä vuodelle 2020”, arvioi Kenneth Salonius.

Valmistelemme parhaillaan myös Rapid Tampere seuraavaa kierrosta ja siihen päämiesyrityksiltä uusia haasteita.

Rapid Tampere on Tampereen alueen ensimmäinen yhteistyökiihdyttämö ja sen käynnistymistä ovat tukemassa Tampereen kaupunki sekä kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere. Kiihdyttämön operaattorina toimii asiantuntijayritys Vertical yhdessä liikejuridiikkaan erikoistuneen asianajotoimisto Evershedsin kanssa. www.vertical.vc/rapidtampere

 

Lisätietoja:

Jouni Myllymäki
Asiakkuusvastaava, Business Tampere
jouni.myllymaki@businesstampere.com
puh. 050 434 5820

 

Lue lisää:
Rapid Tampere vauhdittaa teollisuuden yhteisiä innovaatioita
Rapid Tampere -yhteiskehittämisen haasteet julkaistiin

Jaa uutinen