Rapid Tampere -yhteiskehittämisen haasteet julkaistiin

Rapid Tampere -yhteistyökiihdyttämö on julkistanut Sandvikin, Kalmarin, Carunan ja Valmetin kansainvälisille kasvuyrityksille asettamat innovaatiohaasteet. Haasteet kumpuavat yritysten toiminnan ajankohtaisesta arjesta ja liittyvät työn fyysisen rasituksen hallintaan, sensoriteknologiaan, turvalliseen työympäristöön sekä datan rikastamiseen. Teknologioita ja innovaatiokumppaneita etsitään niin kotimaasta kuin maailmanlaajuisesti.

Haasteet julkaistiin Stream Startup Festivaleilla Hiedanrannassa, Tampereella 3.10.2019, ja ne ovat luettavissa osoitteessa www.rapidtampere.com. Kansainvälinen kumppanihaku jatkuu lokakuun 2019 loppuun asti.

Haasteet ovat:

  • Työssä viihtyvyys sekä terveyden turvaaminen: Työntekijän toimintakyvyn ylläpito ja fyysisen kyvykkyyden lisääminen raskaissa työtehtävissä.
  • Vaihtelevia ja vaativia olosuhteita kestävä suojakotelo teollisuuden käyttöön.
  • Turvalliseen ja sujuvaan toimintaan tarvittavia ratkaisuja autonomisiin ympäristöihin.
  • Asiakkaan toiveiden löytäminen, ymmärtäminen ja niihin vastaaminen datan rikastamisen avulla.

Vauhdilla tuloksiin

Kumppanihakua isännöi innovaatioyritys Vertical.

Haemme nyt poikkitieteellisiä ratkaisuja, jotka mahdollistavat pääsyn uusille markkinoille”, kommentoi projektia johtava Lars Melakoski Verticalista.

Vertical tuo marraskuussa Tampereelle kolmestakymmenestä viiteenkymmeneen kasvuyritystä esittelemään konkreettisia ratkaisuehdotuksia yrityksille. Vertical myös tukee yrityksiä yhteisen projektisuunnitelman laatimisessa. Päämiehet valitsevat kumppanit projektisuunnitelmien perusteella sekä asettamiensa tavoitteiden mukaisesti. Tavoitteena on, että yhteistyö johtaa uuden ratkaisun käyttöönottoon.

Rapid Tampere etenee vauhdikkaasti ja tulemme näkemään tuloksia jo marraskuussa. Myös uutta kierrosta suunnitellaan vielä syksyn kuluessa ja otammekin mielellämme vastaan ideoita uusista teemoista!”, kertoo uudistuvan teollisuuden asiakkuusvastaava Jouni Myllymäki Business Tampereesta.

Lisätietoja

Jouni Myllymäki
Senior Business Advisor, Industry
Business Tampere
jouni.myllymaki@businesstampere.com
puh. 050 434 5820

Harri Ojala
Director, Renewing Industry
Business Tampere
harri.ojala@businesstampere.com
puh. 040 762 3784

Jaa uutinen