mistä on kyse?

Kestävä, älykäs ja fiksu kaupunki; miten se on mahdollista?

Tammikuussa 2020 tähän vastasi toista kertaa järjestetty Tampere Smart City Week. Huomaamaton muutos tapahtuu kaupunkilaisten ympärillä, mutta todellisuudessa se on monipuolisen tutkimus- ja kehitystyön tulosta, jota kehittyvä teknologia mahdollistaa. Smart City kehitys näyttää tietä ja etsii uusia ratkaisuja kaikkien kaupunkilaisten saataville, jotta ihminen itse voi nauttia sujuvasta arjesta.

Tampere Smart City Week järjestettiin yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Useiden tapahtumien kautta viikko esitteli monelta eri toimialalta tutkittuna miten Tampereella on ratkaistu älykaupunkikehitykseen liittyviä haasteita ja mitä mahdollisuuksia se luo.

LA 25.1. Tampere-talo

Tiedon Valoa

Teknologiasta on suuresti hyötyä tulevaisuuden fiksun kaupungin luomisessa, mutta ytimenä on se, miten tehdään parempaa ja kestävämpää arkea kansalaisille ja yrityksille. Osallistuminen nousi vahvaksi teemaksi kuntalaisille suunnatussa tiedetapahtumassa, joka avasi Tampere Smart City Weekin.

MA 27.1. – TI 28.1. Finnkino plevna

Nordic Drone Event 2020

Nordic Drone Event 2020 keräsi alan asiantuntijat Tampereelle pohtimaan dronetoiminnan tulevaisuutta. Droneista toivotaan apua kaupunkien kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen. Myös ilmatilan hallinta vaatii uusia ratkaisuja, jotta dronetoiminta voi ylipäätään laajeta.

MA 27.1. Monitoimitalo 13

trEsports

Suuressa esports-päivässä kaikenikäiset pääsivät tutustumaan digitaalisen pelaamisen maailmaan. Tampereella on luotu esportsin innovatiivinen toimintamalli, joka edistää nuorten osallistumista. Älykäs kaupunki tukee myös uusien ekosysteemien syntyä, mistä Tampere Game Hub on hyvä esimerkki.

TI 28.1.- TO 30.1. Finnkino Plevna & Vooninki-sali

SMART CITY MINDTREK 2020

Smart City Mindtrek 2020 International Conference & Business Expossa esillä olivat älykkään kaupungin uudet ideat, ratkaisut ja visiot. Tapahtuma keräsi kävijöitä 29 maasta, erityisesti Pohjoismaista ja Euroopasta, mutta myös esimerkiksi Brasiliasta, USA:sta, Israelista ja Thaimaasta.

Ke 29.1. Visiokatu 4, VTT:n toimisto

Replikointityöpaja

Osallistujat eri puolilta Eurooppaa saivat kuulla, miten Helsingissä, Keravalla, Oulussa, Tampereella ja Vaasassa on kehitetty esimerkiksi vähäpäästöistä asumista, kaukolämpöä ja joukkoliikennettä. Tapausesimerkkeihin kytkettiin myös niiden liiketoimintamallit, juridiset kysymykset sekä markkinoiden esteet.

PE 31.1. Tampere-talo

Tampere Business Forum 2020

Tampere Smart City Weekin päättänyt Tampere Business Forum -tapahtuma ponnisti vauhtia seudun teollisesta historiasta ja pohdiskeli tulevaisuuden rakentamista. Tapahtumassa kuultiin useita innostavia puheenvuoroja, mm. Finlaysonin nykyiseltä toimitusjohtajalta Jukka Kurttilalta.

Pääkumppanit
Lisätietoja

Katri Schulze

Koordinaattori

Tampere Smart City Week

Business Tampere

— 040 076 5552

— katri.schulze@businesstampere.com