Tampereella voi pelata ilmastonmuutoksesta kertovaa seikkailupeliä

Ilmastonmuutosta käsittelevästä My2050-mobiilipelistä on julkaistu tamperelainen versio 2.3.2020. My2050 tarjoaa hauskaa ajanvietettä ja samalla tietoa ilmastonmuutoksesta.

My2050 on maksuton seikkailupeli. Pelaajat pääsevät kulkemaan tunnin aikana kaupungin keskustassa Tammerkosken rannoilla ja Näsinpuistossa ja tutustumaan 2050-lukulaisen tubettajan Niha Been tarinaan. Samalla he keräävät pisteitä ratkomalla tehtäviä.

Tähtäämme muutokseen, jonka ansiosta kaupunki on hiilineutraali viimeistään vuonna 2030. Elämyspelin avulla saamme jaettua tietoa ilmastonmuutoksesta eri ikäisille hauskalla tavalla, kertoo kehityspäällikkö Laura Inha Tampereen kaupungilta.

My2050 soveltuu hyvin pelattavaksi esimerkiksi työhyvinvointipäivissä. Se soveltuu myös kaveriporukoille, perheille ja matkailijoille tai opetuskäyttöön 12-vuotta täyttäneille. Pelaaminen onnistuu suomeksi tai englanniksi mobiililaitteelle ladattavalla sovelluksella, ajankohdasta riippumatta.

Seikkailupeli toteutettiin Tampereelle osana Smart Tampere -kehitysohjelmaa ja STARDUST-projektia.

Peli tarjoaa asukkaille ja vierailijoille yhteisöllisen elämyksen, joka kannustaa muuttamaan omia tapoja ilmastomyönteisemmiksi, kertoo projektipäällikkö Maarit Vehviläinen Tampereen kaupungilta.

My2050:stä on aiemmin julkaistu räätälöidyt versiot Helsinkiin ja Espooseen. Pelin on tehnyt Osuuskunta Visian GameFactory.

Lisätietoa ja peliohjeet: my2050.fi/pelaa

STARDUST on saanut rahoitusta Euroopan unionin Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta (grant agreement N° 774094).

Lisätietoja:
Kehityspäällikkö
Laura Inhapuhelin 040 801 6035
sähköposti laura.inha@tampere.fi

Projektipäällikkö
Maarit Vehviläinenpuhelin 050 336 7696
sähköposti maarit.vehvilainen@tampere.fi

Kuva: Anna Vilhula

Jaa uutinen