Tampereen IoT-alustan hankinta valittiin vuoden taidokkaimmaksi

Tampereen kaupungin IoT-alustan hankinta on nimetty vuoden taidokkaimmaksi yhdessä HUS Logistiikan tutkimuskäsineiden hankinnan kanssa. Molempia hankintoja yhdistivät Julkisten hankintojen neuvontayksikön raadin mukaan rohkeus ja edelläkävijyys. Voittajat julkistettiin 13.4. pidetyssä palkintogaalassa.

IoT-alustan, ulkovalaistuksen ohjausjärjestelmän ja kaupunkiympäristön tilannekuvasensoroinnin hankinnassa raati arvosti etenkin sitä, että Tampere toimii kansainvälisestikin edelläkävijänä. Kyseessä oli teknisesti mielenkiintoinen kokonaisuus, joka palvelee kaupungin strategisia tavoitteita. Kaupunki luo ekosysteemiajattelun avulla uudenlaista toimintaa. Ulkovalaistuksen älykkäämmällä ohjauksella on lisäksi mahdollista saavuttaa päästövähennyksiä ja pienentää kustannuksia.

Tampereen hankinta valittiin myös yleisön suosikiksi: se sai 33 % annetuista äänistä.

Toista kertaa järjestettävään kilpailuun sai ilmoittaa ehdokkaiksi vuosina 2019 ja 2020 toteutettuja hankintoja. Neuvontayksikkö myöntää palkinnon hankinnan tehneelle organisaatiolle, jonka hankinta on kokonaisuutena onnistunut ja toteutettu erityisen taidokkaasti hankintalain mahdollistamilla keinoilla.

Julkisten hankintojen neuvontayksikkö on työ- ja elinkeinoministeriön ja Suomen Kuntaliitto ry:n ylläpitämä yksikkö, joka antaa tietoa hankintalain soveltamisessa ja pyrkii lisäämään hankintaosaamista.

Lisätietoja

Tampereen IoT-alustan hankinta ehdolla vuoden taidokkaimmaksi

Hankintaan on osallistunut STARDUST-projekti, joka on saanut rahoitusta Euroopan unionin Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta (grant agreement N° 774094). Se on osa Tampereen kaupungin Smart Tampere –kehitysohjelmaa.

Jaa uutinen