Haussa älykkäitä ja kestäviä ratkaisuja – osallistu 7.6. mennessä

Tampereen kaupunki hakee yrityksiltä ideoita nopeisiin kokeiluihin; millaisilla älykkäillä ja kestävillä ratkaisuilla voidaan vastata Kintulammin last mile -haasteeseen.

Kintulammi on merkittävä luonnonsuojelualue ja retkeilykohde Teisko-Aitolahti-alueella, noin 20 kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Alueella vierailee noin 40 000 kävijää vuosittain. Alueelle tullaan useimmiten omalla autolla, koska julkisilla liikennevälineillä pääsee noin neljän kilometrin päähän ulkoilureittien alkupäästä ja Luontonysse kuljettaa retkeilijöitä perille vain elo-, syys-ja lokakuun ajan viikonloppuisin. Kävelyreitti lähimmältä bussipysäkiltä kulkee vilkasliikenteisen tien vartta, eikä sitä suositella kuljettavaksi lasten tai isojen ryhmien kanssa turvallisuussyistä.

Tampereen kaupunki pyytääkin nyt yrityksiltä ja yhteisöiltä (vaatimuksena Y-tunnus) hankeideoita nopeisiin kokeiluihin, jolla parannetaan Kintulammin saavutettavuutta kestävillä kulkumuodoilla ja kehitetään tunnistettuun kulkemisen last mile -ongelmaan vähähiilinen ratkaisu, esimerkiksi kutsuliikenteen tai jaettujen kulkuneuvojen avulla. Kokeilun toivottu toteuttamisajankohta on kesäkaudella 2020, poikkeustilanteen niin salliessa. Pilottikohteena Kintulammi mahdollistaa uudenlaisten MaaS-palvelujen (Mobility as a Service) kehittämisen ja testaamisen haastavissa olosuhteissa. Syntynyttä ratkaisua voidaan hyödyntää myös kaupungin liikkumisen hubeissa sekä skaalata muihin kaupunkeihin.

Ratkaisuehdotus tulee jättää 7.6.2020 mennessä. Tarkemman ohjeet ratkaisuehdotuksen jättämiseen löytyy täältä.

Kaupungin, kaupunkilaisten, yritysten ja yhteisöjen yhteen saattaminen on Tampereen strategian ytimessä. Smart Tampere -ohjelmassa yhteiskehittämisen tuloksena on tehty jo yli 50 erilaista ratkaisua. Menetelmät vaihtelevat, mutta yhdistävänä tekijänä voidaan nähdä haasteiden avaaminen yritysten ja yhteisöjen ratkottavaksi, sekä tavoite parempien ratkaisujen luomisesta kaupungin tai kaupunkilaisten tarpeisiin. Ratkaisut ovat olleet muun muassa arkea sujuvoittavia teknologisia ratkaisuja ja palvelukonsepteja.

Lisätietoja
Anni Joela
Projektipäällikkö, Smart Tampere
anni.joela@tampere.fi
puh. 040 721 9867

 

Kuva: Laura Vanzo

Jaa uutinen