Tampereen seudun ilmastokumppanuustoiminta alkoi

Tampereen seudun ilmastokumppaniksi on ilmoittautunut jo 25 toimijaa. Ensimmäinen ilmastokumppaneille suunnattu virtuaalitapaaminen järjestetään perjantaina 30.10., joten nyt on hyvä aika ilmoittaa oma yritys tai yhdistys ilmastokumppaniksi.

Tampereen seudun ilmastokumppanuudessa yritykset, yhdistykset ja yhteisöt sitoutuvat Tampereen ilmastotavoitteeseen selvittämällä oman toimintansa keskeiset päästöt ja tekemällä suunnitelman niiden vähentämiseksi.

Ilmastokumppanit tapaavat säännöllisesti verkostotapahtumissa, kuten aamiaistapaamisissa ja vuosittain järjestettävässä Tampereen seudun ilmastofoorumissa. Tapaamisissa verkostoidutaan, esitellään uusia kumppaneita ja jaetaan hyviä käytäntöjä.

Ensimmäinen ilmastokumppaneille suunnattu virtuaalitapaaminen järjestetään 30.10. kello 9-10.30.

Tapaamisen ohjelmassa on esimerkiksi StepOne Tech Oy:n esittely ja Goforen Good Growth – työkalu yritysten ja yhteisöjen ilmastotyön avuksi. Mukaan tapaamiseen ja ilmastokumppaniksi pääset täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ilmastokumppanuuden kotisivuilla, sanoo projektipäällikkö Pirkko Eteläaho.

Kestävä Tampere 2030 -ohjelma viestii ilmastokumppanuustoiminnassa syntyvistä teoista ja antaa sitoumuksen tehneille yrityksille ja yhteisöille logon, jota voi käyttää viestinnässä. Ilmastokumppanuuden kautta yritykset ja yhteisöt saavat näkyvyyttä ja tunnettuutta ilmastoteoilleen sekä ohjeistusta ja työkaluja ilmastotyöhön. Ilmastokumppaneiden pitää raportoida vuosittain vähintään yhdestä ilmastoteostaan.

Tampereen tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Tavoite voidaan saavuttaa kaupungin, asukkaiden, yritysten ja yhteisöjen yhteistyöllä, sanoo kehityspäällikkö Laura Inha.

Tampereen seudun ilmastokumppaanustoiminta lanseerattiin Tampereen yliopiston Johtajuussymposiumin yhteydessä 9.9.2020.

Liity ilmastokumppaniksi tästä.

Lisätietoja

Laura Inha
kehityspäällikkö
Kestävä Tampere 2030 -ohjelma, Tampereen kaupunki
laura.inha@tampere.fi
040 801 6035

Pirkko Eteläaho
projektipäällikkö
Business Tampere
pirkko.etelaaho@businesstampere.com
040 630 4840

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Jaa uutinen