Tampereen Vuorekseen nousee moderni puukerrostalojen kokonaisuus

Vuoreksen Isokuusen -alueelle alkaa rakentua yksi Suomen suurimpia moderniin puurakentamiseen perustuvia asuinalueita.  Kuuden puurunkoisen kerrostalon kokonaisuuteen tulee yhteensä 92 vuokra-asuntoa ja 103 asumisoikeusasuntoa, kaikkiaan noin 13 600 kerrosneliötä.

Kuusikko-niminen hanke on Euroopan mittakaavassakin iso kokonaisuus. Aiemmin toteutetut puurakenteiset kerrostalohankkeet ovat olleet pienempiä kokonaisuuksia tai yksittäisiä hankkeita. Hankkeen kehittäjänä ja KVR-urakoitsijana toimii Arkta Rakennus Oy.

Puurunkoiseen rakentamiseen rohkaisee Tampereen kaupungin tavoite olla hiilineutraali vuonna 2030. (Kestävä Tampere 2030).

Haluamme edistää puurakentamista, koska puu on uusiutuva materiaali ja ilmaston kannalta positiivinen valinta. Se sitoo hiiltä pitkäksi aikaa ja puurakennukset toimivat näin hiilivarastoina. Tämä Isokuuseen rakentuva hankekokonaisuus vie Tamperetta ison loikan eteenpäin puurakentamisen saralla, mistä olemme erittäin tyytyväisiä, kertoo Tampereen kaupungin apulaispormestari Aleksi Jäntti.

Kuusikko toteutetaan puurankarunkoisina suurelementteinä, välipohjina on kertopuiset ripalaatat. Myös CLT-levyä käytetään parvekelaatoissa sekä hissikuilujen seinissä. Puuelementtitoimittajana hankkeessa on suomalainen puuelementtitoimittaja VVR Wood, joka valmistaa kaikki elementit pohjoisen hitaasti kasvaneesta, tiheäsyisestä havupuusta. Puun alkuperäseurannalla – PEFC:llä varmennetaan, että tuotteeseen on käytetty kestävästi hoidetuista metsistä peräisin olevaa puuta.

Lisätietoja:

Apulaispormestari Aleksi Jäntti
aleksi.jantti@tampere.fi
p. 040 727 3234

Rakennuttajapäällikkö Timo Ristamäki
timo.ristamaki@arkta.fi
p. 040 751 1627

 

 

 

 

Jaa uutinen