Tamperelaiselle taloyhtiölle merkittävä kansainvälinen tunnustus

Janne Heinonen Enermix Oy:stä edusti tilaisuudessa taloyhtiötä ja Tampereen kaupunkia ja vastaanotti palkinnon.

Asunto-osakeyhtiö Tampereen Pohjolankatu 18-20 ja sen yhteistyökumppani Enermix Oy ovat vastaanottaneet Euroopan lämpöpumppuyhdistys EHPA:n myöntämän Heat Pump City of the Year 2019 -tunnustuksen edistyksellisestä lämpöpumppuhybridiratkaisuista. Taloyhtiöön on asennettu poistoilma- sekä maalämpöpumput, aurinkoenergiajärjestelmiä, jäteveden lämmöntalteenottoratkaisu, huoneistokohtainen viilennys sekä kaksisuuntainen kaukolämpöjärjestelmä, jonka kautta ylimääräinen lämpöenergia myydään takaisin kaukolämpöverkkoon. Koko järjestelmää valvotaan sekä kaukolämmön myyntiä ohjataan Enermix Oy:n Talotohtori pilvipalvelulla. Toteutettu järjestelmä on ainoa laatuaan koko EU tasolla. Energiakonsepti oli yksi Tampereen kaupungin ja VTT:n EU-GUGLE-projektin demonstraatiokohteista ja taloyhtiö sai tätä kautta EU:lta tukea investointiin. Kaukolämmön myynti huomioiden järjestelmät ovat vähentäneet taloyhtiön ostoenergiankulutusta 75%.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Vesterinen on tehnyt useita vuosia pitkäjänteistä työtä taloyhtiönsä kehittämisen eteen. Pertti Vesterinen on perustanut Tampereelle myös hallitusklubin taloyhtiön hallituslaisille kohtaamispaikaksi oppimisen ja tiedonvaihtamisen avuksi.

Euroopan lämpöpumppuyhdistyksen EHPA:n Heat Pump City of The Year -tunnustusta on jaettu vuodesta 2011 asti. Tunnustuksen tavoitteena on lisätä yleistä tietoutta lämpöpumpuista, kerätä hyviä käytänteitä esille sekä vähentää huolia ja pelkoja uusia teknologioita kohtaan. Tamperelaisen kilpailuehdotuksen voittokriteereiksi on kirjattu uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen kokonaisuudessa, järjestelmän kokonaisinvestointitehokkuus saavutettuihin säästöihin nähden, mahdollisuus hyödyntää kehitettyjä järjestelmiä muissa kohteissa sekä kilpailuehdotuksen innovatiivisuus ja uutuusarvo.

Lisätiedot:

Ilari Rautanen
Projektipäällikkö
puhelin 040 806 3252
sähköposti Ilari.Rautanen@tampere.fi

http://eu-gugle.eu/fi/pilot-cities-4/tampere/

Jaa uutinen