Tekoälyn ja analytiikan teemapäälliköksi Minna Kinnunen

Viime vuonna käynnistyneen tekoäly ja analytiikka -teeman uutena päällikkönä on aloittanut Minna Kinnunen. Teeman tämän vuoden tavoitteena on mm. käynnistää konkreettisia tekoälyä (Artificial Intelligence, AI) hyödyntäviä hankkeita, jotka luovat aitoa lisäarvoa asiakkaille ja yrityksille.

Aiemmin mm. Nokialla, Microsoftilla ja Qvantelilla eri tehtävissä Suomessa ja Saksassa toimineella Kinnusella on hyvä pohja lähteä luotsaamaan Smart Tampereen tekoäly ja analytiikka -teemaa. Kansainvälisten asiakasprojektien parissa työskennellessään hän on kartuttanut laajasti ymmärrystä robotiikan ja tekoälyn tarjoamista mahdollisuuksista liiketoiminnan vauhdittajina. Nyt on aika käyttää tätä näkemystä Tampereen seudun hyväksi.

On hienoa päästä tekemään yhteistyötä oman kotikaupungin toimijoiden kanssa, ja auttaa yrityksiä kehittämään liiketoimintaansa tekoälyn avulla, kertoo Minna Kinnunen.

Vaikka teeman toiminta käynnistyikin jo viime vuonna, on se vielä elinkaarensa alussa. Keskiössä onkin tässä kohtaa relevanttien toimijoiden tunnistaminen ja yhteen tuominen. Viime vuonna aloitettua yhteistyötä Suomen ensimmäisen AI Hubin ja Kampusklubilla järjestettävien AI-aamujen osalta tullaan jatkamaan. Tavoitteena on verkoston luomisen lisäksi madaltaa tekoälyn soveltamiseen liittyvää kynnystä. Tukea ensiaskelten ottamiseen voidaan tarjota esimerkiksi erilaisten kokeilujen ja hankkeiden muodossa.

On tärkeää päästä alkuun jollakin konkreettisella toteutuksella ja saada sitä kautta kokemusta, joka rohkaisee eteenpäin, sanoo Kinnunen.

Teeman toiminnasta voit lukea tarkemman tekoäly ja analytiikka -sivulta. Mukaan toivotaan laajasti erikokoisia ja -ikäisiä yrityksiä aina startupeista isoihin firmoihin saakka, toimialasta riippumatta. Keskeistä on kiinnostus tekoälyyn ja sen hyödyntämiseen. Otathan siis rohkeasti yhteyttä, jos haluat olla mukana tekemässä Tampereesta maailman kovinta AI-osaamiskeskittymää!

Minna Kinnunen
Asiakkuusvastaava, AI ja analytiikka
Business Tampere
minna.kinnunen@businesstampere.com
puh. 040 589 9700

Kuva: Laura Vanzo

Jaa uutinen