Tule ilmastokumppaniksi – ilmoittautuminen on auki

Kestävä Tampere 2030 -ohjelma käynnistää yrityksille ja yhteisöille suunnatun Tampereen seudun ilmastokumppanuustoiminnan. Ilmastokumppanuus lanseerataan Johtajuussymposiumin yhteydessä 9.9.2020. Tampereen tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Ilmastokumppanuudessa yritykset ja yhteisöt sitoutuvat Tampereen ilmastotavoitteeseen selvittämällä oman toimintansa keskeiset päästöt ja tekemällä suunnitelman niiden vähentämiseksi. He voivat myös kertoa, millä tavoin heidän ratkaisunsa vaikuttavat jonkun muun toimijan päästötaseeseen. Kukin ilmastokumppanuustoimintaan osallistuva saa tehdä ilmastotyötä omalla tavallaan ja nostaa vuosittain esiin ainakin yhden ilmastoteon, josta viestitään asiakkaille ja asukkaille.

Tampereen seudun ilmastokumppanit tapaavat säännöllisesti verkostotapahtumissa, kuten aamiaistapaamisissa ja vuosittain järjestettävässä Tampereen seudun ilmastofoorumissa. Tapaamisissa verkostoidutaan, esitellään uusia kumppaneita ja jaetaan hyviä käytäntöjä.

Tampereen kaupungin ilmastotavoitteiden toteutusohjelma Kestävä Tampere 2030 viestii ilmastokumppanuustoiminnassa syntyvistä teoista ja antaa sitoumuksen tehneille yrityksille ja yhteisöille logon, jota voi käyttää viestinnässä. Ilmastokumppanuuden kautta yritykset ja yhteisöt saavat näkyvyyttä ja tunnettuutta ilmastoteoilleen sekä ohjeistusta ja työkaluja ilmastotyöhön.

Kaupungin tavoitteena on, että vähintään 80 prosenttia päästöistä vähennetään ja loput kompensoidaan. Päästöillä tarkoitetaan Tampereen kaupungin alueella syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä. Iso osa päästöistä syntyy yksityisten yritysten, yhteisöjen ja asukkaiden toiminnasta.

Tampereen seudun ilmastokumppanuus lanseerataan Johtajuussymposiumin yhteydessä 9.9.2020, mutta ilmastokumppaniksi voi ilmoittautua vaikka heti: www.ilmastokumppanuus.fi.

Lanseeraustilaisuuden ohjelma keskiviikkona 9.9. kello 15.30–17.00:

  • Toimintamallin esittely, apulaispormestari Aleksi Jäntti, Tampereen kaupunki, kehityspäällikkö Laura Inha, Smart Tampere / Kestävä Tampere 2030, Pirkko Eteläaho, projektipäällikkö, Business Tampere
  • Tampereen Sähkölaitos, Jukka Joronen, johtaja, energiamarkkinat
  • Tampere-talo, Marko Koivisto, kiinteistöpäällikkö
  • Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOAS, Kirsi Koski, toimitusjohtaja
  • StepOne Tech Oy, Vesa Vaine, maajohtaja
  • Tampereen ev.lut seurakunnat, Teemu Salminen, pastori ja ympäristötoimikunnan sihteeri (vt.)
  • Kysymyksiä ja keskustelua

Oikeudet muutoksiin pidätetään. Tilaisuudet toteutetaan etäyhteyden avulla.

Ilmoittautuminen lanseeraustilaisuuteen.

Ilmoittautuminen Johtajuussymposiumiin.

Järjestäjinä Tampereen kaupunki ja Business Tampere.

Lisätietoja

Laura Inha
kehityspäällikkö
Kestävä Tampere 2030 -ohjelma, Tampereen kaupunki
laura.inha@tampere.fi
040 801 6035

Pirkko Eteläaho
projektipäällikkö
Business Tampere
pirkko.etelaaho@businesstampere.com
040 630 4840

Kuva: Tampereen seudun ilmastokumppanuusmallin tavoitteena on saada alueen yritykset ja yhteisöt mukaan tavoittelemaan hiilineutraalia Tamperetta. Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Jaa uutinen