Uusi tekoälytapahtuma yhdistää yritykset ja huippututkimuksen – Yritysmaailmassa tapahtunut digikolmiloikka

Kansainvälinen AI Finland 2020 -virtuaalikonferenssi tuo 30. syyskuuta yritykset ja huippututkijat yhteen miettimään, miten tekoälyä voidaan hyödyntää menestyksekkäästi tulevaisuudessa. Koronakevät kiihdytti rajusti digitalisaatiota, ja vauhti vain kasvaa.

Vuonna 2030 moni asia on toisin. Tekoäly muuttaa 2020-luvulla yhteiskuntaa ja elinkeinoelämää perusteellisemmin kuin osaamme kuvitellakaan, arvioivat AI Finland 2020 -tapahtuman järjestäjät. Siksi uudessa tapahtumassa laitetaan sormi suomalaisen osaamisen pulssille ja katsotaan, miten monilla tavoilla Suomessa hyödynnetään dataa ja tekoälyä.

AI Finland 2020 -tapahtuman toteuttavat Business Tampere sekä työ- ja elinkeinoministeriö yhteistyökumppaneineen. Tapahtuma on maksuton, ja mukaan voi rekisteröityä 29.9. saakka. Jatkossa tapahtuma on tarkoitus järjestää vuosittain eri puolilla maata. Tampere sai vuoron ensimmäisenä seudun pitkän teollisuushistorian ja vahvan teknologiaosaamisen vuoksi. Teollisuuden kärkiä Tampereella ovat muun muassa älykkäät koneet ja automaatio sekä cleantech. AI Finland 2020:ssä on puhujia useista seudun yrityksistä, kuten Insta, Glaston, Cargotec, Sandvik, Valmet ja Unikie.

– Maailma muuttuu nyt nopeammin kuin koskaan, ja tekoäly on kaiken ytimessä. Jotta uusia teknologioita osataan soveltaa viisaasti, tarvitaan eri alojen yritysten ja tiedemaailman yhteistyötä. Suomi on monessa asiassa Euroopan ja jopa maailman paras. AI Finlandin tavoitteena on tukea tutkimusta, kehitystyötä ja kaupallistamista sekä nostaa osaajia esiin, sanoo asiakkuusvastaava Minna Kinnunen Business Tampereesta.

Muilta oppimista ja verkostojen laajentamista

Koronakeväänä yritykset joutuivat muuttamaan toimintatapojaan ja liiketoimintaansa vauhdilla digitaaliseksi.

– Yritysmaailma ei tehnyt digiloikkaa vaan digikolmiloikan. Vauhdin kiihtyminen vain jatkuu: jos vuosi sitten arvioitiin, että maailma olisi tietynlainen vuonna 2030, muutos tapahtuu todennäköisesti jo vuoteen 2025 mennessä, arvioi yritysten digitaalisesta transformaatiosta vastaava johtaja Pekka Sivonen Business Finlandilta.

Hän toimii AI Finland 2020:ssä paneelikeskustelun moderaattorina. Paneelissa keskustellaan siitä, miten tuorein tieto saadaan siirtymään tutkimuskentältä yrityksiin.

Uuden tekoälyohjelman julkistus

Työ- ja elinkeinoministeriö on todennut, että laaja ja onnistunut tekoälyn hyödyntäminen luo mahdollisuuden vahvaan talouskasvuun ja työllisyysasteen nostoon.

– Suomi kuuluu tekoälyn kehittämisen ja soveltamisen edelläkävijämaihin. Suomi on myös yksi ensimmäisiä kansallisen tekoälyohjelman käynnistäneistä EU-maista, ja pyrimme edelläkävijyyteen myös jatkossa, toteaa TEM:n liiketoiminnan digitalisaatiosta vastaava kehittämispäällikkö Petri Räsänen.

– Yksi seuraavista toimenpiteistä on uusi Tekoäly 4.0 -ohjelma, joka julkistetaan AI Finland 2020 -tilaisuudessa. Tunnettu esimerkki tekoälyohjelmiemme tasosta on edellisessä ohjelmassa luotu, tekoälyn perusteisiin perehdyttävä Elements of AI -verkkokurssi, joka tulee käyttöön koko Euroopassa.

 

Lisätietoja
Minna Kinnunen, asiakkuusvastaava, AI ja analytiikka
Business Tampere
puh. 040 589 9700
minna.kinnunen@businesstampere.com

 

AI Finland 2020 -virtuaalikonferenssi järjestetään 30.9.2020, ja rekisteröityminen on avoinna 29.9.2020 saakka. Tapahtuman ohjelma ja rekisteröitymislinkki ovat verkossa osoitteessa www.tampere.ai/ai-finland-2020/

Jaa uutinen