Kaupunki kehittää

Opastaminen

Tampere on Suomen yksi nopeimmin kasvavista kaupungeista. Tampereen vetovoimaisuutta lisäävät erilaiset tapahtumat, mikä luo tarvetta kehittää myös kaupunkiopastamista vastaamaan paremmin tämän päivän ja tulevaisuuden haasteisiin. Toimiva opastus parantaa kävijän kokemusta sujuvoittamalla liikkumista paikasta toiseen ja helpottamalla palvelujen löytämistä. Opastamisen avulla ihmisiä ohjataan palvelujen äärelle ja oikeille kulkureiteille sekä estetään ja puretaan ruuhkatilanteita.

Opastamisen kehittämistyös tehdään erityisesti 6Aika Opastamisen ekosysteemi -hankkeessa. Tapahtuma- ja muun häiriötilaopastamisen lisäksi hankkeessa etsitään ratkaisuja Tampereen nähtävyyksien ja historiallisten kohteiden opastamiseen.

Osakokonaisuudet

Ratinan tapahtumaopastaminen

Ratinan tapahtumaopastamista on kehitetty mm. luomalla Tampere Events App. Sovellus toimii julkaisujärjestelmänä, johon tapahtumajärjestäjä voi julkaista oman tapahtumansa. Ilme ja toiminnallisuudet ovat muokattavissa tapahtuman tarpeisiin. Sovellusta kokeiltiin ensimmäistä kertaa nuorten yleisurheilun MM-kisoissa. Sovelluksen kehitti Eatech Oy.

Infonäytöt

Kaupunki-infonäytöt tarjoavat vuorovaikutteista ja digitalisoitua opastusta. Näytöillä parannetaan kaupunkiopastamista ja lisätään kaupungin ja sen tapahtumien houkuttelevuutta tarjoamalla kattava tapahtumavalikoima, selkeä karttanäkymä ja navigointiohjeet sekä tuomalla tapahtumatarjonta lähelle kävijöitä. Infonäyttöjen sisältöjä on kehitetty yhdessä eri yritysten kanssa.

Kävelyopastaminen

Mustat viitat ja opastetaulut ohjaavat kulkijaa Tampereen rautatieasemalta ja Keskustorilta Ratinan stadionille. Opasteet ovat osa Tampereen keskustaan luotua kävelyopastuksen konseptia, jolla tavoitellaan kävelyn lisääntymistä mm. helpottamalla reittien löytymistä. Keskeisimmillä paikoilla kokeillaan alueopasteita, joissa esitetään lähellä olevia kohteita kartalla.

Tampereen kaupunki on sitoutunut kestävien kulkumuotojen edistämiseen ja keskustan kehittämiseen jalankulun ehdoilla. Tätä varten luodaan kävelyn ja kaupunkielämän ohjelma, jonka tehtävänä on kehittää houkuttelevia ja mielenkiintoisia kaupunkitiloja, lisätä kaupungin elinvoimaisuutta, asukkaiden hyvinvointia ja kestävää liikkumista.

Tiesitkö?

Miljoonia tapahtumakävijöitä

Vuonna 2017 Tampereen lukuisissa tapahtumissa vieraili yhteensä peräti 4,6 miljoonaa tapahtumakävijää. Tapahtumiin liittyvä liikevaihto puolestaan ylsi 625 miljoonaan euroon. Tapahtumien asiakastyytyväisyys on Tampereella hyvällä tai jopa erinomaisella tasolla. Kehittämällä tapahtumiin liittyvää opastamista pidetään Tampere yhtenä Suomen vetovoimaisimmista tapahtumakaupungeista jatkossakin!

Lisätietoja

Anni Joela

Projektipäällikkö

6Aika

Tampereen kaupunki

— 040 721 9867

— anni.joela@tampere.fi