Vihreä sormenjälki -ehdotus voitti Vuoreksen nollaenergiakorttelin suunnittelukilpailun

Tampereen Vuoreksen nollaenergiakorttelin suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailuun tuli kaksi melko tasaveroista ehdotusta, joista tuomaristo arvioi voittajaksi ehdotuksen nimimerkillä Vihreä sormenjälki (kuvassa). Ehdotuksen ovat laatineet Rakennusyhtiö Lehto Asunnot Oy, Luo Arkkitehdit Oy, Insinööritoimisto Vesitaito Oy sekä Frei Zimmer. Tontit varataan ja myöhemmin vuokrataan kilpailun voittajalle lopullista suunnittelua varten.

Kilpailussa etsittiin toteutusmalleja Vuoreksen Isokuusen puurakentamisalueen keskustakorttelille. Kilpailulla etsittiin toteutusmallia asuinalueen tiiviille, keskustamaiselle puurakentamiskorttelille. Tavoitteena oli löytää erityisesti korttelitason älykkäitä ja innovatiivisia energiaratkaisuja, jotka hyödyntävät vähäpäästöisiä energiamuotoja, esineiden internetiin perustuvia ratkaisuja ja käyttäjälähtöisiä palveluita.

Voittajaehdotus perustuu teolliseen puurakentamisen tuotantomalliin, mutta se on onnistuttu räätälöimään hyvin Isokuusen kohdekortteliin. Vahvuutena on myös huolellisesti tutkittu ja raikkaasti esitetty korttelin sisäpiha.

Ehdotuksen energiaratkaisuna on maalämpö, jota täydennetään aurinkoenergialla. Energia- ja vähähiiliset ratkaisut on onnistuttu kokoamaan selkeäksi kokonaiskonseptiksi ja yhdistämään myös korttelin läpi kulkevaan Vihreän sormenjäljen taideteemaan.

Kilpailun tarkemmat tiedot ja kilpailuehdotukset on julkaistu kilpailusivuilla (tampere.fi).

 

Lisätietoja:

Ohjelmapäällikkö, Smart Tampere -ohjelma, Kestävä Tampere 2030
Pauli Välimäki
puh. 040 801 6035

Tonttipäällikkö
Aila Taura
puh. 050 351 8256
Asuminen (omakotitontit, yhtiömuotoiset asuntotontit)

Kilpailusihteeri
Kimmo Ylä-Anttila
puh. 050 5993735
kimmo@my-ark.com
Arkkitehdit MY

Jaa uutinen