Hiedanrannan testialue avautuu drone-toimijoiden käyttöön

Droneilla eli pienoislentolaitteilla on lukuisia kiinnostavia sovelluskohteita kaupunkiympäristössä ja ne avaavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Tampereen seudulla toimii useita drone-tekniikkaa ja -sovelluksia kehittäviä yrityksiä ja tutkimuslaitoksia. Drone-kehittämisen ja testitoiminnan tukemiseksi Hiedanrannan Hiertämö-tila avautuu drone-toimijoiden tilapäiseen käyttöön. Tilan käyttö on maksutonta ja mukaan pääsee matalalla kynnyksellä.

Dronet avaavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia paikallisesti, Suomessa ja jopa globaalisti. Droneja voidaan hyödyntää esimerkiksi uudenlaisessa kuljetustoiminnassa, turvallisuus- ja vartiointisovelluksissa, kunnossapidon valvonnassa, kulunvalvonnassa, pelastustoimen tukena tai vaikkapa puhelin- ja sähköverkkojen kunnonvalvonnassa.

Drone-tekniikan kehittämisen ja testitoiminnan tukemiseksi Smart Tampere yhdessä Hiedanranta -kehitysohjelman kanssa tarjoaa Hiedanrannan Hiertämö-tilaa drone-toimijoiden tilapäiseen käyttöön. Tilan käyttö on maksutonta ja testausalueen toiminnan käytännönjärjestelyistä vastaa Smart Tampere.

Drone-testialue on vanhaa teollisuuskäytöstä poistunutta tilaa Hiedanrannan alueella. Tilan koko on yli 650 neliömetriä ja korkein kohta noin 18 metriä. Hiedanrannan alueen luonteesta johtuen toiminta on väliaikaista ja se voidaan lopettaa ilman erillistä ennakkovaroitusta.

Miten mukaan?

Jos olet kiinnostunut drone-testialueen käyttämisestä, toimi seuraavasti:

 1. Laadi lyhyt kuvaus aiotusta käytöstä (mitä, kuinka usein) ja lähetä sähköpostilla markku.niemi@businesstampere.com. Smart Tampere hyväksyy käyttätarkoituksen ensin.
 2. Tutustu, täydennä ja allekirjoita käyttöoikeussopimus ja lähetä se sähköpostilla osoitteeseen markku.niemi@businesstampere.com
 3. Smart Tampereen allekirjoitettua käyttöoikeussopimuksen, saat kuitattua tilan avaimen Markku Niemeltä
 4. Varaa tila Varaamo-varauskalenterista
  – Kirjautuminen Facebook, Google tai Yle-tunnuksella
  – Varattavissa 1-10 tunnin aikoja
  – Varauksen yhteydessä anna sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi
 5. Tila on käytössäsi varaamanasi aikana. Sisään pääset kuittaamallasi avaimella.

Jatkossa seuraavilla käyttökerroilla voit käyttää tilaa varaamalla ajan suoraan Varaamo-varauskalenterista ja menemällä paikalle omilla avaimillasi. Käyttöoikeus on voimassa toistaiseksi.

Smart Tampere on Tampereen kaupungin strateginen kehitysohjelma, jota toteuttavat Tampereen kaupunki ja Tampereen seudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere.

Lisätietoja

Markku Niemi
Asiakkuusvastaava, Yhteydet
markku.niemi@businesstampere.com
puh. 050 511 7341

Jaa uutinen