Kehitä

Uutta liiketoimintaa ja parempia palveluja

Tampereen kaupunki haluaa olla kasvun ja kehityksen mahdollistaja. Avaamme kaupungin tarpeita ja haasteita kuntalaisten, yritysten ja muiden toimijoiden yhdessä ratkottaviksi. Tarjoamme erilaisia testialustoja, joilla uusia älykkään kaupungin tuotteita ja palveluita voidaan kehittää.

Tampere on avannut dataansa maksuttomaan käyttöön. Avointa dataa ja rajapintoja voi hyödyntää vapaasti esimerkiksi erilaisten mobiilisovellusten rakentamiseen, verkkopalveluiden rikastamiseen tai tutkielmiin. Dataportaalista löydät mm. 3D-kaupunkimallin, jota kehitetään jatkuvasti.

Alustat

Kutsumme yritykset ja tutkimuslaitokset hyödyntämään tarjoamiamme alustoja uusien ratkaisujen testaamiseksi ja kehittämiseksi.

Alustat voivat olla esimerkiksi erilaisia teknologia-alustoja, joilla voidaan kokeilla ja luoda tiettyä teknologiaa hyödyntäviä edelläkävijäratkaisuja. Alustat voivat myös olla fyysisiä toimintaympäristöjä kuten uusia kaupunginosia, joissa kestävillä ja älykkäillä ratkaisuilla helpotetaan alueen asukkaiden arkea.

Kehitä alustoilla

Yhteiskehittäminen

Kutsumme yritykset, tutkimuslaitokset, opiskelijat ja muut toimijat ratkomaan yhdessä kanssamme kaupungin ja kuntalaisten tarpeista nousevia haasteita.

Olemme löytäneet erilaisia yhteiskehittämisen tapoja, joita hiomme jatkuvasti entistä ketterämmiksi. Samalla haluamme maksimoida yhteistyön tuottaman lisäarvon kaikille osapuolille. Seuraa alkavia projekteja tai ehdota meille uusia.

Kehitä kaupunkia