Useita yrityksiä ja kuntia mukana puukerrostalorakentaminen kasvuun Pirkanmaalla -hankkeessa

Two new wooden additional floors have been constructed on top of a building on Satamakatu. Photo: Lujatalo Oy.

Puukerrostalorakentaminen ja rakentamisen tarpeet ovat voimistuvassa kasvussa Suomessa. Pirkanmaalla puurakentamisen kasvu ei vielä näy, vaikka maakunta tuottaa valmiita puutuoteosia ja komponentteja sekä korkealaatuista raaka-ainetta paikallisista metsistä rakentamisen tarpeisiin. Kotimaisena, paikallisena, uusiutuvana ja ympäristöystävällisenä rakennusmateriaalina puulla on kysyntää ja hyvät mahdollisuudet nousta kilpailukykyiseksi rakennusmateriaaliksi teollisessa rakentamisessa.

Puukerrostalorakentaminen kasvuun Pirkanmaalla -hankkeessa on tavoitteena, että vähintään 10 % Pirkanmaan uusista kerrostalokohteista ja lisäkerroskohteista kaikki rakennetaan puusta. Tavoitteena on myös kehittää teollisen puurakentamisen yritystoimintaa Pirkanmaalla ja nostaa Pirkanmaa puukerrostalorakentamisen kärkijoukkoihin. Lisäksi puukerrostalorakentamista edistetään tukemalla pilottihankkeita. Tampereella hankkeessa keskitytään puurakentamisen edistämiseen mm. Vuoreksen Isokuusessa.

Hankkeessa on jo mukana useita yrityksiä:

Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy, Lehto Asunnot Oy, Elementti Sampo Oy, Honkatalot, Suomen puukerrostalot Oy, LAKEA Oy, VTS-Kodit Tampereen Vuokratalosäätiö sr, Oy Nord-Finnhaus Ltd, T2H Pirkanmaa, Sivucon Oy ja Koskisen Oy.

Hankkeeseen on mahdollisuus liittyä vielä mukaan. Kumppanuusyritykset saavat käyttöönsä mm. viimeistä tietoa puurakentamisesta ja hyvät verkostot toiminnan kehittämiseen. Lisätietoa saat projektiasiantuntija Pertti Tammiselta (puh. 040 063 8218 pertti.tamminen(at)metsakeskus.fi).

Hankkeessa on mukana seuraavat kunnat: Akaa, Hämeenkyrö, Kangasala, Nokian kaupunki, Oriveden kaupunki, Parkano, Pirkkala, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Hanketta rahoittavat Pirkanmaan liitto Euroopan aluekehitysrahaston rahoituksella, Tampereen yliopisto, Metsäkeskus sekä 11 alan yritystä ja 13 Pirkanmaan kuntaa. Hankeaika on 1.1.2019–31.12.2021.

Lisätiedot:

Eveliina Oinas
projektipäällikkö
puh. 050 527 7775
eveliina.oinas(at)metsakeskus.fi

Pertti Tamminen
projektiasiantuntija
puh. 040 063 8218
pertti.tamminen(at)metsakeskus.fi

Jaa uutinen