Vähähiilinen liikkuminen puhutti – esitysmateriaalit saatavilla

Keskiviikkona 11.3. Kampusareenalla järjestetyssä tapahtumassa syvennyttiin vähähiilisen liikkumisen edistämiseen liikennehubeissa. Tarkasteluun nousivat mm. kaupunkipyörät, sähköpotkulaudat ja kimppakyytipalvelut. Tapahtuman esitysmateriaalit ovat nyt saatavilla.

Tampereen kaupunki kehittää vähähiilisen liikkumisen ratkaisuja nyt aktiivisesti yhdessä yritysten kanssa. Kehitystyötä tehdään muun muassa 6Aika Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa -hankkeessa, joka keskittyy erityisesti Kaupin alueelle. Kyseisellä alueella tullaan tänä vuonna kehittämään yksilölliseen tilanteeseen sopivia matkaketjuja. Myös lähellä sijaitsevien alueiden, kuten Hakametsän jäähallin pysäköintialueen, hyödyntämistä liityntäpysäköinnissä tullaan selvittämään. Lisäksi toteutetaan kimppakyytipilotin kokeilu ja protomallin jatkokehitys. Kehittämistä tehdään yhdessä yritysten kanssa, esimerkiksi nopeiden kokeilujen kautta.

Alueen liikkumiseen liittyviä haasteita tullaan kevään ja syksyn aikana avaamaan yritysten ratkottavaksi nopeiden kokeilujen hakujen kautta, kertoo projektipäällikkö Jukka Reunavuori Business Tampereelta.

Kauppi saattaa toimia myös pilottialueena Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmälle, johon liittyen Tampereen kaupunki hankkii seuraavan vuoden aikana 700 pyörää ja 70 asemaa. Kaupunkipyörät tulevat kuntalaisten ja kävijöiden käyttöön todennäköisesti keväällä 2021. Myöhemmin Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmää voidaan laajentaa esimerkiksi Hiedanrantaan ja Hervantaan.

Kaupin alueen kehittämisen ja kaupunkipyöräjärjestelmän lisäksi tapahtumassa keskusteltiin myös muiden toimijoiden kokemuksista ja liikkumisen viimeisimmistä trendeistä, esimerkiksi sähköpotkulautoihin liittyen. Lue lisää tapahtuman julkisista esitysmateriaaleista.

Covid-19-virukseen liittyvästä poikkeustilanteesta johtuen tapahtumia ei tällä hetkellä järjestetä. Vähähiilisen liikkumisen nopeiden kokeilujen haut tulevat kuitenkin tilanteesta huolimatta aukeamaan suunnitellusti kevään ja syksyn aikana. Hakujen aukeamisesta tiedotetaan muun muassa Smart Tampereen twitterissä.

Tapahtuman esitysmateriaalit

Hanke-esittely ja Nopeat kokeilut, Jukka Reunavuori, Business Tampere
Pysäköinnin varausjärjestelmä, Saara Vänskä, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Tampereen kaupunkipyöräprojektin tilannepäivitys, Jukka Uusitalo, Tampereen kaupunki
Joukkoistetut kuljetukset: case Piggy Baggy, Heikki Waris, CoReorient
Kimppakyydin alusta ja palvelumuotoilu, Peitsa Turvanen, Vinka Oy

 

6Aika Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa -hanke alkoi elokuussa ja jatkuu lokakuun 2021 loppuun saakka. Mukana toteutuksessa ovat Business Tampere, Oulun kaupunki, Turun ammattikorkeakoulu, Turun kaupunki ja Espoon kaupunki. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 2 miljoonaa euroa, josta Tampereen osuus on 475 000 euroa.

Kuva: Mirella Mellonmaa

Jaa uutinen