Etsintäkuulutus: kiertotaloudesta kiinnostuneet yritykset ja yhdistykset

Onko teillä visio ruoantuotannon tulevaisuudesta? Osaatteko hyödyntää sivuvirtoja infrarakentamisessa? Entä miten voisimme paremmin säilyttää luonnon monimuotoisuuden Hiedanrannassa? Tule mukaan KIEPPI-hankkeeseen.

KIEPPI-hanke kehittää Tampereen Hiedanrannasta kiertotalouden mukaista kaupunginosaa yhdessä erilaisten kumppaneiden kanssa. Etsimme mukaan yrityksiä ja yhdistyksiä, jotka toimivat seuraavilla kiertotalouden osa-alueilla:

1. Urbaanin ruuantuotannon ratkaisut
2. Uusiomaarakentaminen
3. Monimuotoiset ja terveyttä edistävät sini-viherrakenteet

– Hankkeen päätavoitteena on tuottaa kumppanuusmalli, jossa kaupunki, yritykset, tutkimusorganisaatiot ja kuntalaiset voivat yhteistyössä toteuttaa kiertotaloutta edistäviä infra- ja palveluratkaisuja sekä tuotteita. Malli tarjoaa myös muille kaupungeille työkalun yhteiskehittää kaupunginosia yritysten ja muiden kumppanien kanssa kiertotalouden ehdoilla, sanoo projektipäällikkö Karoliina Tuukkanen.

Hiedanrannasta löytyy jo useita yrityksiä ja yhdistyksiä, jotka kehittävät esimerkiksi sanitaatiojärjestelmiä ja ravinnekiertoja tai tuottavat biohiiltä, ruokaa tai energiaa kestävillä tavoilla. Yksi esimerkki hankkeen yhteistyökumppanista on Villi vyöhyke ry.

Villi vyöhyke kierrättää biodiversiteettiä

Villi vyöhyke ry on vuonna 2013 Tampereella perustettu luonnonsuojeluyhdistys. Yhdistys toteuttaa, kokeilee ja kehittää uudenlaisia luonnonsuojelu- ja hoitokäytäntöjä.

KIEPPI-hankkeen kanssa yhdistys tekee projektia, jonka tavoitteena on etsiä, valikoida ja kehittää Hiedanrannan nykyisestä kasvillisuudesta sellaisia kasveja, joita voitaisiin hyödyntää tulevan uuden kaupunginosan viheralueissa. Villi vyöhyke on jo aloittanut esimerkiksi siemenpankin kasvatuskokeilut ja siementen keräämisen jatkojalostukseen.

Kokeilujen kautta saamme selville, miten kasvillisuutta voi ”jatkojalostaa”, jotta Hiedanrannan vähäiset kasvustot voivat tuottaa riittävästi aineksia vaikkapa laajojen niittyjen perustamista varten.

­– Millaisia ideoita sinulla olisi kiertotalouden kehittämiseen? Ota rohkeasti yhteyttä, sanoo Tuukkanen.

Lisätietoja
Karoliina Tuukkanen
projektipäällikkö
puhelin 041 730 1710
sähköposti karoliina.tuukkanen@tampere.fi

Linkit
KIEPPI-hanke
KIEPPI-hankkeen blogi
Villi vyöhyke ry

Kestävien kaupunginosien kumppanuusmalli KIEPPI -hankkeessa kehitetään Espoon Kerasta, Tampereen Hiedanrannasta ja Turun Tiedepuistosta kestäviä kaupunginosia, joihin syntyy uutta kierto- ja jakamistalouteen pohjautuvaa yritystoimintaa ja työpaikkoja. Hanke on kaksivuotinen (1.8.2019 – 30.6.2021) EAKR -rahoitteinen 6Aika-hanke. 6Aika on Suomen kuuden suurimman kaupungin (Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu ja Turku) yhteinen strategia kehittää avoimempia ja älykkäämpiä palveluita sekä luoda uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja.

Kuvassa Villi Vyöhyke ry:n Kalle ja Anna keräämässä imeläkurjenherneen siemeniä. Kuva: Jere Nieminen, Villi vyöhyke ry.

Jaa uutinen