Kaupunkisovellus Tampere.Finlandiin on tulossa uusi osallistumisen kanava tamperelaisille

Tampere.Finland -kaupunkisovellus laajenee jälleen. Suositun kaupunkiappiksen uudella Vaikuta-osiolla halutaan edistää ja helpottaa kaupungin ja sen asukkaiden vuorovaikutusta. Luvassa on myös entistä monipuolisemmin tietoa kaupungin toiminnasta ja tapahtumista.

Kaupunkisovellus Tampere.Finland on tarkoitettu palvelemaan sekä Tampereen asukkaita että kaupungissa vierailevia. Loppukevään päivityksessä sovellukseen tuodaan ennen kaikkea asukkaita palvelevia toimintoja.

Tampere.Finlandissa on jo nyt hyödyllistä sisältöä moneen tarpeeseen: reittiopastus, joukkoliikenteen reitit ja aikataulut, parkkihallien vapaat pysäköintipaikat, hiilijalanjälkilaskuri, kierrätyspisteet, sähköinen kirjastokortti, kulttuuriraitteja ja Tampereen tapahtumakalenteri sekä Tampere Tunnetuksi Passi.

Uuden Vaikuta-osion kautta sovelluksen käyttäjä voi antaa Tampereen kaupungille palautetta. Palautelomake välittää eteenpäin ruusut ja risut, kysymykset ja ehdotukset, ja jos mukaan liittää omat yhteystietonsa, palautteeseen saa myös vastauksen. Lisäksi kaupunki voi tehdä sovelluksessa kyselyjä ja kerätä asukkaiden mielipiteitä.

Sovellukseen on tulossa mahdollisuus ilmoittaa kaupungille, jos havaitsee viheralueiden, katujen tai katuvalaistuksen kunnossapidossa parannettavaa. Toisinaan oma kännykkä voi nimittäin olla helpoin tapa saada viesti perille, sillä ilmoituksen pystyy tekemään saman tien paikan päällä.

– Jos esimerkiksi puu on kaatunut tutun lenkkipolun yli, siitä voi ottaa kuvan ja lähettää sovelluksella menemään. Asia on sillä selvä. Valokuvan ja sijaintitiedon perusteella on jo usein mahdollista määritellä, mikä on vikana ja missä, projektipäällikkö Anni Joela kertoo.

Monipuolisemmin tietoa ja tapahtumia

Tampereen kaupunki tiedottaa laajasti toiminnastaan: palveluista, suunnitelmista ja päätöksistä eli asioista, jotka koskettavat jokaisen tamperelaisen elämää. Kaupungin tiedotteita on vastaisuudessa mahdollisuus lukea myös Tampere.Finland -sovelluksen kautta.

– Sovellus on uusi kanava, jolla Tampereen kaupunki jakaa tietoa suoraan asukkailleen. Tavoitteena on tiedonvälityksen monikanavaisuus, jotta jokainen pystyisi seuraamaan asioita helposti ja juuri sillä tavalla, mistä itse eniten pitää, Joela sanoo.

Käyttöön tulevat myös push-ilmoitukset eli pikaviestit. Niillä on mahdollista tavoittaa ihmisiä laajasti, jos viestintä vaatii nopeita toimia ja asia on erityisen tärkeä.

Tampere.Finland -sovellukseen tulee uudessa päivityksessä lisää tapahtumia. Tähän saakka esillä ovat olleet isommat, matkailulllisesti kiinnostavat tapahtumat. Nyt niiden rinnalle ovat tulossa pienemmät, lähinnä asukkaille suunnatut tilaisuudet: liikuntaa, kulttuuria ja muuta yhteistä vapaa-ajan aktiviteettia.

Kestävämpää kehitystä

Tampere.Finland -sovellus kannustaa käyttäjiään kestävämpään kulutukseen ja liikkumiseen. Joukkoliikenne on sovelluksessa kätevästi esillä, hiilijalanjälkilaskurin kehittäminen jatkuu ja kevään aikana lisättiin Kierrätys-osio, josta löytää erilaiset kierrätyspisteet vaivattomasti.

Uutena Tampere.Finlandiin lisätään ohjeet ja pääsy ilmastonmuutosta käsittelevään My2050-mobiilipeliin. Maksuttoman seikkailupelin Tampereen osuudessa pelaajat voivat kulkea kaupungin keskustassa ratkomassa tehtäviä ja saavat samalla ilmastotietoa. Seikkailupeli toteutettiin Tampereelle osana Smart Tampere -kehitysohjelmaa ja STARDUST-projektia.

Tampere.Finland -kaupunkisovellus päivittyy toukokuun aikana, ja sen kehittäminen jatkuu edelleen. Palautetta ja kehitystoiveita otetaan vastaan esimerkiksi sovelluskauppojen kautta ja ideoita toteutetaan mahdollisuuksien mukaan.

– Ideoinnissa on lähinnä mielikuvitus rajana sille, mitä kaikkea mukaan voisi liittää, toisinaan tietysti tulee myös teknisiä reunaehtoja. Tämä on kehitystyönä todella mielenkiintoinen ja monipuolinen – aina löytyy jotain matkailullista ja asukkaiden palvelunäkökulmaa, jota voimme viedä eteenpäin, Joela sanoo.

Tampere.Finland-sovellus on kehitetty Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelmassa Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelman rahoittaman STARDUST-projektin ja Visit Tampereen kanssa. Sovelluksen on toteuttanut Geniem Oy, ja sen voi ladata maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta.

STARDUST on saanut rahoitusta Euroopan unionin Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta (grant agreement N° 774094).

 

Lisätietoja
Anni Joela
Projektipäällikkö, Smart Tampere
anni.joela@tampere.fi
puh. 040 721 9867

 

Jaa uutinen