Tampere.ai-sivusto kokoaa Tampereen seudun tekoälyosaamisen ja aktiviteetit

Tampere.ai-sivusto on uudistunut. Uudet sivut kokoavat yhteen Tampereen seudun tekoälytoimijat, osaamisen ja aktiviteetit, kuten tapahtumat ja AI Hub Tampereen palvelut. Sivuilta löytyy lisätietoa myös syksyllä 30.9. Tampereella järjestettävästä kansainvälisestä AI Finland 2020 -tapahtumasta.

Uudistetuilla tampere.ai-sivuilla esitellään Tampereen AI-ekosysteemin toimijat toimialoittain selattavissa olevalla ekosysteemikartalla. Kartta päivittyy jatkuvasti, ja mukaan voi liittyä jättämällä tietonsa sivulla olevalle lomakkeelle.

Ekosysteemikartta tekee Tampereen tekoälytoimijat ja -osaamisen näkyväksi. Tämä vahvistaa Tampereen mainetta houkuttelevana AI-osaamiskeskittymänä, ja auttaa toimijoita löytämään sopivia yhteistyökumppaneita, kertoo asiakkuusvastaava Minna Kinnunen Business Tampereelta.

Ekosysteemikartan lisäksi sivuilta löytyy tietoa ekosysteemin taustalla toimivista tahoista, kuten AI Hub Tampereesta, Kaupunkiseudun ihmiskeskeiset tekoälyratkaisut (KITE) -projektista ja Smart Tampere -ohjelmasta. AI Hub Tampere tarjoaa pirkanmaalaisille yrityksille neutraalia ja maksutonta neuvontaa tekoälyn käyttöön ja käyttöönottoon liittyen. Neuvontaa toteutetaan hands on työpajojen, helpdesk-keskustelujen ja yhteisten pilottikokeilujen kautta.

Yksi AI Hub Tampereen suosituimmista palveluista on 1,5 tunnin helpdesk-keskustelu, joka voidaan pitää fyysisen tapaamisen lisäksi myös verkkokokouksena tai puhelinpalaverin muodossa. Kun yhteys AI Hubiin on luotu, yritys voi jatkaa 5 päivän mittaiseen pilottikokeiluun, kertoo AI Hub Tampereen koordinaattori Ritva Savonsaari Tampereen yliopistolta.

Tampereen seudun AI-toimijoiden sekä AI Hub Tampereen palveluiden lisäksi sivustolle on koottu Tampereen tekoälyuutiset ja –tapahtumat, kuten AI-aamut ja AI Finland 2020. Sivuston tarkoituksena on koota Tampereen tekoälykehitykseen liittyvä informaatio yhteen paikkaan, helposti ja käyttäjäystävällisesti saataville. Tervetuloa tutustumaan!

 

Lisätietoja

Minna Kinnunen
Asiakkuusvastaava, Tekoäly ja analytiikka
Business Tampere
minna.kinnunen@businesstampere.com
puh. 040 589 9700

Jaa uutinen