Tampereella tekoäly etsii työnhakijoille sopivia töitä

Tampereen kaupungin työllisyyspalveluissa on kehitetty vuoden ajan sovellusta, joka kaivaa esiin työnhakijan piilevän osaamisen ja tarjoaa osaamiseen sopivaa työtä. Nyt sovellus on avattu kaikkien työnhakijoiden käyttöön.

Tampereen kaupunkiseudun työllisyyspalvelut tarjoaa tekoälyä hyödyntävän Osaamisbotti-sovelluksen kaikkien tamperelaisten työnhakijoiden käyttöön. Sovellus toimii pikaviestinpalvelu Skypessä. Osaamisbotti on chatbot eli keskustelurobotti, joka kyselee työnhakijalta tämän osaamisesta ja kiinnostuksen kohteista. Työnhakija vastaa chatbotin esittämiin kysymyksiin kirjoittamalla.

– 15 minuutin chat-keskustelun jälkeen työnhakija saa itselleen osaamiskortin. Osaamiskortissa ei niinkään painoteta sitä mitä työnhakija on tehnyt, vaan mistä hän on kiinnostunut ja mihin hän haluaisi panostaa tulevaisuudessa, sanoo projektipäällikkö Minna Vierula Tampereen kaupungin Smart Tampere Digiohjelmasta.

Sovellus käyttää osaamiskorttia etsiessään työnhakijalle sopivia työpaikkoja TE-toimiston avoimista työpaikoista.

– Tulevaisuuden työllisyydenhoidossa tarvitaan digitaalisia palveluita. Osaamisbotti on aidosti asiakasta varten tehty palvelu. Palvelun avulla on pyritty ratkaisemaan sellaisia ongelmia, joita oman osaamisen sanoittamiseen on liittynyt, Vierula arvioi.

Tampereen kaupunki ja Osaamisbotti Oy ovat yhteiskehittäneet tekoälyyn perustuvaa sovellusta työnhakijoiden tarpeiden pohjalta. Kuvassa Jari Ovaskainen ja Tommi Koistinen Osaamisbotti Oy:stä sekä Minna Vierula Tampereen kaupungilta.

Palvelua on kokeiltu ja kehitetty Tampereen kaupungin työllisyyspalveluissa osana Smart Tampere Digiohjelmaa noin vuoden verran yhteistyössä Osaamisbotti Oy:n kanssa. Alun perin palvelua testasi muutama työllisyyspalveluiden OMA-valmentaja ja noin 15 asiakasta. Keväällä palvelua tarjottiin yli 100 asiakkaalle ja nyt se on avoinna kaikille tamperelaisille työnhakijoille.

Osaamisbotti-sovellusta voi käyttää, vaikka ei olisi työllisyyspalvelujen asiakas, mutta tällöin sovelluksella ei pysty keskustelemaan OMA-valmentajan kanssa.

 

Piilotyöpaikkoja tarjotaan osaamiskortin perusteella

Tampereen kaupunkiseudun työllisyyspalveluiden asiakkaat, jotka ovat koostaneet chatbotin kanssa osaamiskortin, voivat työllistyä piilotyöpaikkaan. Piilotyöpaikalla tarkoitetaan sellaista työpaikkaa, joka ei ole julkisessa haussa. Tampereen työllisyyskokeilun yrityskoordinaattorit kartoittavat jatkuvasti pirkanmaalaisten yritysten rekrytointitarpeita ja saavat näin tietoa työpaikoista, joita ei ole vielä laitettu julkiseen hakuun. Yrityskoordinaattorit etsivät työllisyyspalvelujen asiakkaiden osaamiskorttien perusteella yrityksille sopivia työntekijöitä.

– Piilotyöpaikkaan työllistyminen voi olla hyvinkin nopeaa, sillä perinteinen hakuprosessi hakuaikoineen jää välistä, Minna Vierula toteaa.

Osaamisbotin käyttäjäksi voi rekisteröityä veloituksetta osoitteessa www.osaamisbotti.fi/rekisterointi

Jaa uutinen