Tampereen IoT-alustan hankinta ehdolla vuoden taidokkaimmaksi

Photo by Mirella Mellonmaa, Business Tampere

Tampereen kaupungin IoT-alustan hankinta on päässyt Suomen taidokkaimman hankinnan kilpailun finaaliin kolmen muun ehdokkaan kanssa. Julkisten hankintojen neuvontayksikkö palkitsee vuoden taidokkaimman hankinnan 13. huhtikuuta. Palkitsemisella halutaan nostaa esiin hyviä käytäntöjä sekä levittää tietoa onnistuneista hankinnoista. 

IoT-alustan, ulkovalaistuksen ohjausjärjestelmän ja kaupunkiympäristön tilannekuvasensoroinnin hankinnassa olennaista oli kehittyvä teknologia-alue, avoimuus sekä jatkossa tapahtuva ekosysteemin kehittäminen. Vastaavanlaista ratkaisua ei ole Suomessa vielä hankittu, joten Tampereen hankinta on kiinnostanut kuntia Suomesta ja ulkomailta. Kymmenen vuoden sopimuskauden aikana halutaan myös kehittää hankittua kokonaisuutta.

Olemme iloisia tunnustuksesta ja siitä, että pääsemme rakentamaan IoT-alustaa ja ekosysteemiä sen ympärille kumppanimme Wapice Oy:n kanssa, kertoo Tampereen kaupungin projektipäällikkö Maarit Vehviläinen.

Toista kertaa järjestettävään kilpailuun sai ilmoittaa ehdokkaiksi vuosina 2019 ja 2020 toteutettuja hankintoja. Neuvontayksikkö myöntää palkinnon hankinnan tehneelle organisaatiolle, jonka hankinta on kokonaisuutena onnistunut ja toteutettu erityisen taidokkaasti hankintalain mahdollistamilla keinoilla. Valintakriteereinä ovat esimerkiksi hankinnan tulosperusteisuus, vaikuttavuus, innovatiivisuus ja ketterä sopimuskehitys sopimuskaudella.

Ideana on, että yritykset sekä oppi- ja tutkimuslaitokset voivat hyödyntää alustan keräämää dataa rajapintojen kautta esimerkiksi tutkimus- ja kehitystyössään, kuvailee Tampereen kaupungin järjestelmäpäällikkö Mika Heikkilä.

Julkisten hankintojen neuvontayksikkö on työ- ja elinkeinoministeriön ja Suomen Kuntaliitto ry:n ylläpitämä yksikkö, joka antaa tietoa hankintalain soveltamisessa ja pyrkii lisäämään hankintaosaamista.

Lisätietoja

Järjestelmäpäällikkö Mika Heikkilä
Puh. 050 468 8478
mika.heikkila@tampere.fi

Projektipäällikkö Maarit Vehviläinen
Puh. 050 336 7696
maarit.vehvilainen@tampere.fi

Vuoden taidokkaimman hankinnan finalistit on valittu (hankinnat.fi)

Hankinnan sivu (tampere.fi)

IoT-alustan toimittaa Tampereelle Wapice Oy

Hankintaan on osallistunut STARDUST-projekti, joka on saanut rahoitusta Euroopan unionin Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta (grant agreement N° 774094). Se on osa Tampereen kaupungin Smart Tampere –kehitysohjelmaa.

Jaa uutinen