Kaupunki kehittää

Ilmastosankari-kampanja

Tampere aikoo olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Ilmastotalkoisiin tarvitaan kaikki mukaan, jotta kunnianhimoinen tavoite toteutuu. Melkein 70 prosenttia koko Suomen kasvihuonepäästöistä on lähtöisin meidän, tavallisten ihmisten tavallisista elintavoista.

Ilmastosankari-kampanjassa etsittiin talvella 2019 kaupunkilaisten pieniä ja suuria ilmastotekoja. Mukaan iloittautuneesta lähes tuhannesta henkilöstä valittiin viisi voittajaa, jotka palkittiin sähköpyörillä. Ilmastosankarit esittäytyvät alla.

Paljonko sinun hiilijalanjälkesi on? Voit käydä laskemassa sen sivulla www.ilmastosankari.fi!

 

Petri, IT-alan asiantuntija Ikurista

”Luovuimme autosta ja kauppareissut hoituvat nyt pyöräperäkärryllä. Lasten harrastuksetkin ovat pyörämatkan päässä.”

Kaisa, luokanopettaja Annalasta

”Pyöräilen Annalasta Lempäälään töihin päivittäin ja vältän liikenneruuhkat. Lentomatkat ovat vaihtuneet kotimaan lomailuun.”

Pertti, eläkeläinen Tammelasta

”Teimme taloyhtiössämme energiaremontin ja lämmityksemme hiilijalanjälki on nyt 0! Otamme lämpöä talteen poistoilmasta, auringosta, maasta, jätevedestä ja huoneistokohtaisesta viilennyksestä.”

Sanna, teollisuuden ympäristöasiantuntija keskustasta

”Kuljen julkisella liikenteellä ja ostan vain sellaista, mitä todella tarvitsen. Vaatteiden käyttöikää pidennän korjaamalla ja kierrättämällä.”

Jaana, lähihoitaja Lentävänniemestä

”Meillä kasvissyönti on arkea ja ystävät ja sukulaisetkin ovat tutustuneet luonamme uusiin kasvisruokiin. Suosimme satokauden tuotteita eikä hävikkiä juuri synny.”

Lisätietoja

Aino Järventausta

Suunnittelija

Kestävä Tampere 2030 -ohjelman viestintä

Tampereen kaupunki

— 040 194 0799