Kaupunki kehittää

Kaupunkitilat 24/7 käyttöön

Tampereen kaupungilla on paljon tiloja, joita voi varata edullisesti harrastuksiin, tapahtumien järjestämiseen ja työskentelyyn. Tilojen varauskäytännöt kuitenkin vaihtelevat paljon. Kaupunkitilat 24/7 käyttöön -projektissa tehdään sopivien tilojen löytämisestä ja varaamisesta helppoa. Tavoitteena on avata julkiset tilat tehokkaammin kaupunkilaisten, yritysten ja yhdistysten käyttöön.

Osakokonaisuudet

Varaamo

Kokeilemme Varaamo-palvelua, jonka avulla voi helposti selata ja varata tiloja Tampereen kaupunkiseudun kunnista.  Palvelu on vielä pilottivaiheessa ja siihen tullaan lisäämään enemmän varattavia tiloja tulevaisuudessa. Tampereen kaupunkiseudun kunnat kehittävät Varaamoa yhteistyössä Helsingin ja Lappeenrannan kanssa.

Digitaalinen avain

Testaamme digitaalisia avaimia, jotka toimivat älypuhelimen BT/NFC-tunnisteen avulla. Tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa Varaamon asiakas voisi päästä varaamiinsa tiloihin  helposti älypuhelimellaan tai syöttämällä PIN-koodin ovilukijaan.

Verkkomaksaminen

Tällä hetkellä eri julkisten tilojen varaus- ja maksukäytännöt vaihtelevat. Projektissa selvitetään, kuinka Tampereen kaupunkiseudun Varaamoon voidaan rakentaa yhtenäinen verkkomaksujärjestelmä, jotta tilavarauksen voi maksaa helposti varausta tehdessä.

Tiesitkö?

Tilankäytön tehostaminen on myös ilmastoteko.

Tampereen kaupungilla on 830 omaa rakennusta tai osakehuoneistoa. Lisäksi käytössä on 250 vuokratilaa. Tilojen yhteenlaskettu pinta-ala on noin 1 600 000 neliömetriä.

Kun hyödynnämme olemassa olevia rakennuksia fiksusti, saamme ne riittämään kasvavan kaupunkimme tarpeisiin. Tällöin meidän välttämättä tarvitse rakentaa uusia energiaa kuluttavia tiloja.

Lisätietoja

Juha Suvanto

Projektipäällikkö

Kaupunkitilat 24/7 käyttöön

Tampereen kaupunki

— 040 868 7272