Alustat

Drone-testialue

Droneilla on lukuisia kiinnostavia sovelluskohteita kaupunkiympäristössä. Droneja voidaan hyödyntää esimerkiksi uudenlaisessa kuljetustoiminnassa, turvallisuus- ja vartiointisovelluksissa, kunnossapidon valvonnassa, kulunvalvonnassa, pelastustoimen tukena tai vaikkapa puhelin- ja sähköverkkojen kunnonvalvonnassa.

Tampereen seudulla toimii useita dronetekniikkaa ja -sovelluksia kehittäviä yrityksiä ja tutkimuslaitoksia. Dronet avaavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia paikallisesti, Suomessa ja jopa globaalisti. Näiden mahdollisuuksien tukemiseksi Tampereen kaupunkiseudulla Business Tampere yhdessä Tampereen kaupungin Smart Tampere – ja Hiedanranta-kehitysohjelmien kanssa tarjoavat Hiedanrannan Hiertämö-tilaa dronetoimijoiden tilapäiseen käyttöön dronetekniikan kehittämisen ja testitoiminnan tukemiseksi. Testejä tulevat suorittamaan Tampereen seudulla alueella toimivat yritykset ja tutkimuslaitokset.

Kuka voi hyödyntää

Testialue on tarkoitettu yrityksille, tutkimuslaitoksille ja muille toimijoille, jotka kehittävät drone-teknologiaa tai siihen liittyviä sovelluksia. Testialue sijaitsee Hiedanrannassa, rakennus nro 25. Tila on vanhaa teollisuuskäytöstä poistunutta tilaa ja sen koko on yli 650 neliömetriä, korkein kohta noin 18 metriä.

Tilan käyttö on maksutonta.

Johtuen Hiedanrannan luonteesta, toiminta on väliaikaista ja se voidaan lopettaa milloin vain ilman erillistä ennakkovaroitusta.

Toimijat, joilla on voimassaoleva käyttöoikeussopimus tilaan, voivat varata sen käyttöönsä Varaamo-palvelusta. Varattavissa on 1-10 tunnin sloteja.

Miten mukaan

Jos olet kiinnostunut drone-testialueen käyttämisestä, toimi ensimmäisellä kerralla seuraavasti:

1. Laadi lyhyt kuvaus aiotusta käytöstä (mitä, kuinka usein) ja lähetä sähköpostilla markku.niemi@businesstampere.com

2. Business Tampereen hyväksyttyä käytön tutustu, täydennä ja allekirjoita käyttöoikeussopimus (linkki dokumenttiin tähän) ja lähetä sähköpostilla markku.niemi@businesstampere.com

3. Business Tampereen allekirjoitettua käyttöoikeussopimuksen saat kuitattua avaimen tilaan Markku Niemeltä

4. Varaa tila Varaamo-palvelusta:

 

Tila on käytössäsi varaamanasi aikana. Sisään pääset kuittaamallasi avaimella.

Jatkossa seuraavilla käyttökerroilla voit käyttää tilaa varaamalla ajan Varaamosta ja menemällä paikalle omilla avaimillasi. Käyttöoikeus on voimassa toistaiseksi.

Ota yhteyttä

Markku Niemi

Asiakkuusvastaava

Yhteydet

Business Tampere

— 050 511 7341

— markku.niemi@businesstampere.com