Teemat

Yhteydet

Yhteyksien tarkoitus on kytkeä ihmisten, asioiden ja järjestelmien tuottamaa tietoa digitaalisesti sitä hyödyntäviin palveluihin. Laadukkaat, modernit langattomat ja kiinteät yhteydet ovat välttämätön perusedellytys uusille digitaalisille ratkaisuille ja älykaupunkisovelluksille. Erilaiset yhteydet, kuten 5G- ja LoRa-teknologia, toimivat digitalisaation ja IoT:n keskeisenä mahdollistavana infrastruktuurina. Tämän tulee tapahtua turvallisesti, luotettavasti ja kustannustehokkaasti.

Teeman tavoitteena onkin nopeuttaa uusien verkkoratkaisujen kehitystä, sekä tarjota näin yrityksille edellytyksiä kehittää uusia globaalisti skaalattavissa olevia edelläkävijätuotteita ja -palveluita. Uudenlaiset palvelut ja kokeilut edesauttavat myös kaupungin omia digitalisaatio- ja hiilineutraalisuustavoitteita, sekä synnyttävät kaupungille tietoa ja käytännönkokemusta.

Kuka voi osallistua?

Teeman toiminta on suunnattu pienille ja suurille yrityksille tai tutkimuslaitoksille, jotka kehittävät erilaisia yhteysteknologioita tai niitä hyödyntäviä tuotteita.

Teemme myös yhteistyötä opiskelijoiden kanssa esimerkiksi aiheeseen liittyvien opinnäytetöiden kautta. Mikäli sinulla on idea tai opinnäytetyöaihe mielessä, ota yhteyttä Markku Niemeen!

Tampere

Tunnettu langattoman teknologian huippuosaamisesta

Tampere oli mukana matkapuhelinverkkojen tiedonsiirto-ominaisuuksien (GSM data, GPRS, 3G) ja WiFi:n määrittelytyössä ja kehityksessä maailman ensimmäisten joukossa jo 90-luvulla. WiFi:n integroiminen matkapuhelimeen (Nokia Communicator 9500) tapahtui ensimmäisenä Tampereella.

Tampereen seudun vahvuutena on perinteisesti ollut erityisesti myös langattomia teknologioita hyödyntävien sovellusten kehittäminen. Tuleva 5G-verkko mahdollistaa esimerkiksi autonomisten työkoneiden, erilaisten tekoälysovellusten ja automaattisen liikenteen kehittämisen.

Ota yhteyttä

Markku Niemi

Asiakkuusvastaava

Yhteydet

Business Tampere

— 050 511 7341

— markku.niemi@businesstampere.com