Teemat

Älykäs liikkuminen

Liikenne ja liikkuminen ovat parhaillaan suuren murroksen äärellä. Vaikka tietoliikenteen kehittyminen on kutistanut maapallon, liikennemäärien lisääntyminen on jatkuva trendi. Kaupungistuminen ja digitalisaation leviäminen toimialariippumattomasti merkitsee osaltaan sitä, että liikenteen suunnittelun tärkeys tulee korostumaan ja toisaalta myös sitä, että alalla on suuria mahdollisuuksia uusille ajatuksille ja toimintamalleille.

Mikäli haluat olla osa tätä murrosta ja vaikuttaa ihmisten arjen sujuvuuteen, valitse sinulle sopivimmat tavat ja osallistu teeman toimintaan. Luodaan Tampereen seudusta yhdessä yksi Euroopan älykkäimmistä liikennejärjestelmistä, jossa liikkuminen ja liikuttaminen ovat tehokasta, mukavaa, turvallista ja ympäristöystävällistä!

Kuka voi osallistua?

Teeman toiminta on suunnattu yrityksille ja tutkimuslaitoksille, jotka kehittävät älykkääseen liikkumiseen liittyviä tuotteita ja palveluita. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi autonomiseen tai sähköiseen liikenteeseen, uuden sukupolven opastamiseen tai liikenteen solmukohtien haasteisiin liittyviä ratkaisuja.

Lisäksi kuulemme mielellämme kuntalaisten ideoita ja tarpeita liikkumiseen liittyen. Teemme myös yhteistyötä opiskelijoiden kanssa esimerkiksi aiheeseen liittyvien opinnäytetöiden kautta. Mikäli sinulla on idea tai opinnäytetyöaihe mielessä, ota yhteyttä Jari Ikoseen!

Tampere

Yhteistyötä rakennettu jo pitkään

Tampere on jo nyt kansainvälisesti arvostettu ja tunnettu edelläkävijä älyliikenteen ja liikkumiseen liittyvien ratkaisujen saralla. Ratikan kehittämisen lisäksi Tampere panostaa voimakkaasti autonomiseen sähköiseen syöttöliikenteeseen. Seudulla toimiva aktiivinen liiketoimintaekosysteemi ITS Factory on tukenut eri toimijoiden välistä yhteistyötä ja uusien ratkaisujen syntymistä. Mukana on laajasti erilaisia toimijoita aina julkisesta sektorista tutkimuslaitoksiin ja yrityksiin.

Ota yhteyttä

Jari ”Yatzy” Ikonen

Asiakkuusvastaava

Älykäs liikkuminen

Business Tampere

— 050 045 6636

— jari.ikonen@businesstampere.com