Teemat

Koulutus ja tutkimus

Ilman osaajia ei synny uusia maailmanluokan innovaatioita. Tampereella koulutusta ja tutkimusyhteistyötä kehitetäänkin laajasti, jotta voidaan varmistaa että alueelle riittää myös tulevaisuudessa huippuosaajia.

Haluamme säilyttää asemamme koulutuksen edelläkävijänä kehittämällä varhais-, perus- ja toisen asteen opetusta mm. erilaisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Korkeakoulupuolella puolestaan edistämme poikkitieteellistä avointa ajattelu- ja toimintatapaa. Lisäksi tuemme opiskelijoiden ja tutkijoiden kohtaamista yritysten ja kaupungin kanssa.

Tervetuloa mukaan tekemään Tampereesta maailman vetovoimaisinta osaamiskeskittymää, jossa oppiminen ja tutkiminen on aidosti innostavaa!

Kuka voi osallistua?

Teeman toiminta on suunnattu pääasiassa opiskelijoille, tutkimuslaitoksille ja yrityksille. Opiskelijat voivat tehdä kanssamme yhteistyötä esimerkiksi opinnäytetöissä, tai etsiä kiinnostavia projekteja ja tutkimushankkeita Demolan kautta. Yritykset voivat tarjota haasteitaan ratkaistavaksi Demolassa tai tulla Kampusklubin jäseneksi työskentelemään yhdessä opiskelijoiden ja tutkijoiden kanssa.

Tampere

Ainutlaatuinen korkeakouluyhteisö

Tampereella tehtiin koko Euroopan kannalta merkittävä uudistus, kun kaksi yliopistoa ja ammattikorkeakoulu yhdistettiin vuoden 2019 alussa yhdeksi korkeakouluyhteisöksi. Tämän entistä monialaisemman ja kansainvälisemmän korkeakoulun keskeisinä osaamiskärkinä ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta.

Korkeakouluyhteisöllä ja sen 30 000 tulevaisuuden osaajalla on tärkeä rooli Tampereen elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn vahvistajina. Pidetään Tampere siis jatkossakin Suomen parhaana opiskelijakaupunkina, joka houkuttelee onnistuneesti myös kansainvälisiä osaajia!

Ota yhteyttä

Seppo Haataja

Ohjelmajohtaja

Smart Tampere Ekosysteemiohjelma

Business Tampere

— 040 500 3475

— seppo.haataja@businesstampere.com